Raed Arafat a facut anuntul: ”Activam Mecanismul”

CNSU a aprobat Hotararea nr. 78 privind solicitarea de asistenta internationala pentru asigurarea produselor de stricta necesitate in tratarea pacientilor cu forme severe si critice de COVID -19.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a cerut ajutor in lupta cu pandemia de COVID-19, in valul patru de infectii cu SARS-CoV-2, prin Hotararea nr. 78 din 5 octombrie, dupa cum urmeaza:

– solicitarea de asistenta internationala constand in achizitionarea a 12.700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum;

– solicitarea de asistenta internationala constand in concentratoare de oxigen.

Publicitate

Raed Arafat a anuntat ca Romania va cere, in cursul zilei de marti, la cererea Ministerului Sanatatii, activarea Mecanismului de Protectie Civila pentru medicamentul Tocilizumab.

”Maine urmeaza sa fie activat Mecanismul de Protectie Civila, la cererea Ministerului Sanatatii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al carui furnizor nu poate sa furnizeze toate cantitatile necesare”, a declarat Raed Arafat.

Publicitate

”Activam Mecanismul sa vedem, in tarile care nu se confrunta cu un val serios in acest moment, daca putem lua de la ei medicamentul in anumite cantitati”, a mai declarat Raed Arafat. Ministerul Sanatatii va stabili in cursul zilei de marti cantitatea necesara.

Citeste si articolul :   Raed Arafat a facut anuntul: Adio relaxare! Lista rosie facuta de OMS

De asemenea, autoritatile iau in calcul posibilitatea de a solicita oxigenatoare individuale pentru a facilita cresterea numarului de paturi cu oxigen in spitale.

Raed Arafat, despre transportul pacientilor cu coronavirus in strainatate.

”Acest lucru poate fi realizat la distante limitate, cu spitale din vecinatate. Noi avem foarte multi pacienti la care le gasim locuri. Astazi erau la un moment dat 50 de pacienti pentru care cautam locuri. Este imposibil sa pui asemenea numar de pacienti in avioane”, a explicat Raed Arafat.

Seful DSU a precizat ca pacientii care trebuie deplasati cu oxigen nu pot fi urcati in avioane, existand risc de inceniu sau explozie. In plus, pacientii intubati rareori suporta transportul si, cel mult, pe distante scurte, nu patru-cinci ore.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.