Diabetul este un ucigas ascuns: primele 9 simptome de identificat

Diabetul este o boala furioasa care poate provoca complicatii grave daca nu este tratata la timp, motiv pentru care este important sa acordati atentie simptomelor sale timpurii. Iata 9 semne de avertizare pe care nu trebuie sa le treceti cu vederea

1.Sete excesiva si urinare frecventa

Cand aveti un nivel ridicat de zahar din sange, rinichii dvs. incearca sa elimine cantitatea de zahar din corpul dumneavoastra. Astfel, va face sa urinati mai frecvent si, prin urmare, sa va deshidratati mai repede. Aceste pofte apar mai ales noaptea.

2.Foame exagerata si persistenta

Foamea excesiva, numita si polifagie, atunci cand este insotita de sete excesiva si urinare frecventa, se traduce printr-un risc de diabet.

Publicitate

Acest lucru se datoreaza faptului ca, daca corpul dumneavoastra nu produce suficienta insulina sau nu raspunde la productia de insulina asa cum ar trebui, are dificultati in transformarea alimentelor in glucoza, iar celulele dvs. raman fara ea. Lipsa de glucoza este atunci sinonima cu lipsa de energie si acest lucru va face sa simtiti foamea excesiva care nu dispare cu mancarea.

Citeste si articolul :   De ce este important seleniul pentru organism?

3.Oboseala severa si somnolenta

Daca va simtiti obosit in mod constant, va poate ajuta sa va consultati endocrinologul. Diabeticii tind sa se simta foarte obositi tot timpul din cauza lipsei de glucoza si, prin urmare, a unei productii reduse de energie.

4.Vedere neclara

Uneori, o persoana are o vedere tulbure sau neclara, dar medicul nu poate gasi nimic atunci cand iti examineaza ochii. Daca acesta este cazul dvs., ar putea fi un semn de avertizare al diabetului.

Viziunea neclara este legata de prea mult zahar din sange, ceea ce duce la ingrosarea si intarirea vaselor de sange responsabile de vedere .

Publicitate

5.Pierderea in greutate inexplicabila

Daca observati ca ati slabit fara a tine o  dieta sau a face miscare, s-ar putea datora diabetului.

Cand aveti diabet, corpul dvs. nu obtine suficienta energie sub forma de glucoza. Asadar, incepe sa consume grasimi si proteine pentru a recastiga energia de care are nevoie, ceea ce, la randul sau, va face sa pierdeti in greutate si masa corporala.

Citeste si articolul :   Oboseala, iritabilitate, caderea parului: Ce se intampla daca aveti deficit de fier

6.Greata si varsaturi

Senzatia de greata se poate datora unei fluctuatii a nivelului de glucoza din sange care interfereaza cu metabolismul. Acest lucru poate duce la varsaturi care ar indica prezenta diabetului.

7.Vindecarea lenta

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale diabetului este vindecarea lenta a ranilor.

Acest lucru se datoreaza faptului ca nivelul ridicat de zahar din sange din corpul diabeticilor se inrautateste si agraveaza inflamatia cauzata de rani in timp ce obstructioneaza fluxul sanguin. Cand sangele nu ajunge cu usurinta pe pielea deteriorata, vindecarea ranilor devine mai lenta, ceea ce poate duce la multe complicatii.

8.Infectii recurente ale organelor genitale si ale organelor urinare

Daca aveti adesea infectii ale tractului urinar, aceasta ar putea ascunde o problema de sanatate subiacenta, cum ar fi diabetul. Acest lucru se explica printr-o prezenta semnificativa a glucozei in urina, care ar favoriza dezvoltarea infectiilor cu drojdie. Daca acesta este cazul dvs., este esential sa consultati un medic.

Citeste si articolul :   Patru moduri neobisnuite de a folosi aspirina

9.Piele intunecata si groasa pe alocuri

Aceasta este o afectiune cunoscuta sub numele de Acanthosis nigricans, care se dezvolta in principal in axile sau in pliurile gatului. Afecteaza in principal persoanele cu obezitate, potrivit Centrului European pentru Studiul Diabetului, si este o dovada a excesului de insulina in organism.

Publicitate

Autor