Alina Mungiu-Pippidi, in doliu, cere masuri radicale: “Arafat prim-ministru! Nimeni nu trebuie sa mai iasa”

Alina Mungiu-Pippidi, aflata in doliu dupa ce tatal ei a decedat, a scris un editorial incredibil, in care propune masuri extreme pentru combaterea pandemiei. Aceasta invoca necesitarea ingradirii masive a drepturilor cetatenilor, in special a celor nevaccinati, decizii care sa fie luate de Guvern, ceea ce este contrar prevederilor Constitutiei.

„Consultarile cu partidele politice sunt inutile, pentru ca de toate partile sunt numai oameni impotenti, nu oameni politici (Ciolos fiind probabil cel mai bun dintre ei), prea lasi sa salveze pe oricine in goana dupa orice vot.

Nimeni nu are curaj sa ia masurile care trebuie, deci putem avea doar un singur prim ministru in ceasul in care am ajuns sa concuram doar cu Peru la mortile in exces si doar cu bulgarii la numar de morti la zece minute. Pe Raed Arafat, daca ne mai salveaza viata o data. Pe urma o sa vedem cum il aparam de haita, ca oricum asta facem de vreo zece ani in timpul liber, dar ne trebuie un om care sa nu vrea sa ramina in politica, si care sa nu mearga la aprobarea unuia din oportunistii astia, ci sa aiba puterea de a lua decizii singur. Mai puneti niste oameni de la BNR sau Consiliul Fiscal la alte ministere economice si asta e tot guvernul”, scrie Alina Mungiu-Pippidi, intr-un editorial publicat pe romaniacurata.ro.

„Vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul public inainte ca virusul sa produca mutatii (nimeni nu mai poate veni la lucru fara certificat verde).

Publicitate

Limitari drastice de deplasari externe intre localitati, de zece zile Bucurestiul si Ilfovul s-au infectat reciproc si pe restul tarii, carantina voastra e ineficienta sau inexistenta. Nimeni nu trebuie sa mai iasa din localitatile infectate fara motive de forta majora. (…)

Citeste si articolul :   Claudiu Tarziu, liderul AUR, despre Diana Sosoaca: "O revocam din toate functiile din Parlament"

Nici un fel de transport intern fara certificat verde, nu mai e voie sa se urce nimeni in tren, avioane interne sau autobuze de cursa lunga nici macar intre localitati necarantinate.

Stabilirea unor reguli clare pentru magazinele alimentare, unde se intra fara certificat verde, adica o suprafata de 20 metri patrati de consumator si amenzi drastice pentru managerii care permit orice fel de coada in interior, desi au scris pe jos distanta 2 m, ca din pacate consumatorii se poarta adesea ca niste animale, nu stiu sa citeasca si au pasiunea inghesuielii. Sa se inghesuie afara. Daca vreti doar 12 m treceti la masti FP2, ca in Germania.

Intelegerea clara ca trebuie restrictii pentru a preveni infectiile, ca de la terapie intensiva nu scapa nimeni, putem adauga oricite paturi. Vorbesc ca persoana privata care tocmai si-a pierdut tatal, celebru profesor la medicina, mort ca orice pacient care sta mai mult de doua saptamini la ATI, de infectii pe care nu le avea cind a intrat in spital, desi a fost ingrijit in mod exceptional. Dar asta e limita exceptionalului in vechile spitale romanesti. E o limita de timp.

Publicitate

Ancheta epidemiologica la fiecare caz cu identificarea si carantinarea contactelor.

Anuntarea zilnica a numarului de infectii noi, infectii totale, persoane care intra la ATI si persoane care ies, vindecate sau prin deces, ca si – mai ales – a ratei de reproducere R, cel mai important element de prognoza. (…)

Citeste si articolul :   Noi restrictii in Romania. Raed Arafat a facut anuntul

CNA, cea mai impotenta institutie a statului, nu pe ursul Arthur ar trebuie sa-si verse focul si sa-si piarda timpul, aratind ca nu e mai destept decit aia pe care ii sanctioneaza, ci pe orice dezinformare sau indemn la a sabota sanatatea publica prin orice mijloace media si indiferent cine le-ar colporta, de la Budeanu la Ciutacu. Lumea nu stie ca sutele de morti zilnice sunt ale celor nevaccinati.

CNA are o enorma raspundere pentru faptul ca in Romania analfabetii sanitari au cistigat batalia. De exemplu vreau sa cer amenzi drastice pentru toti cei care colporteaza ca romanul nu trebuie sa se vaccineze ca e vaccinat cu crestinismul. Moare o data la trei minute cite unul din asta vaccinat cu crestinismul, din pacate nu si colportorii, care s-au vaccinat demult si taie gogosi la turmele de oi care se iau dupa ei. Dati-le amenzi sa intre in faliment!

Refuzarea oricaror activitati neesentiale pentru nevaccinati (in Germania nu iti poti taia nicaieri barba, ca nu se poate face cu masca), si inchiderea cafenelelor si restaurantelor care nu au nici un fel de aplicatie care sa permita trasarea contactelor, ca in lumea civilizata, deci sunt un pericol public. Aminati petrecerile pentru cind o fi fara pericol sa ai petreceri, ca te poti casatori, boteza sau inmorminta si fara sa aduni cirduri.

Schimbarea atitudinii Avocatului Poporului, care are dreptate ca nu poti da ordonante de urgenta pentru a reglementa chestiuni esentiale, dar nu are dreptate ca nevaccinatii au dreptul sa moara dupa ce isi omoara bunicii, fratii fumatori si copiii cu astm. Dreptul comunitar la viata prevaleaza asupra celui individual de a muri din prostie. Daca nu iti poti da foc intr-un loc nepublic nu ai voie sa iti dai foc, ca aprinzi ceva in jur. Mesajele publice conteaza enorm, si desi nu sunt de parere ca majoritatile parlamentare trebuie sa aiba dreptul sa dea afara avocati ai poporului cred ca Renate Weber trebuie sa fie de partea lui Arafat si a mea, si sa dea semnale clare in zilele in care ambiguitatea face victime.

Citeste si articolul :   Mesajul unui medic roman pentru protestatari: „Partikip…Jos Covidu”

Pentru ca aparam dreptul la viata al altora. Noi, cei care trebuie, ne putem vaccina de trei ori si sa ne doara in cot. Lumpenii sa crape si sa voteze cu AUR, sau invers.

Dar nu putem gindi asa. Sa fim civilizati si europeni macar in minoritatea noastra, si fara lideri, ca ei nu exista”, a mai scris Alina Mungiu Pippidi.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.