Ordinele au fost semnate. Raed Arafat anunta noi masuri

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a semnat, luni, mai multe ordine ce vizeaza gestionarea pandemiei, in conditiile agravarii situatiei epidemiologice din Romania.

Astfel, personalul din unitatile direct implicate nu isi va mai putea lua concediu, probele practice ale rezidentilor din anul V la specializarea Medicina de urgenta se amana si vor fi alocate masini si personal suplimentar catre Ambulanta Bucuresti.

Unul dintre ordine dispune ca inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta poate decide pentru personalul IGSU si a unitatilor subordonate intreruperea efectuarii concediilor de odihna si de odihna suplimentare aflate in derulare, precum si incetarea acordarii de noi concedii de odihna sau de odihna suplimentare, fara plata, de studii si pentru formare profesionala, pentru o perioada de 30 zile.

„Concediile intrerupte sau neacordate urmeaza a fi replanificate cand evolutia situatiei epidemiologice va permite efectuarea acestora”, scrie in ordinul comandantului actiunii. Masura este valabila si in cazul personalului din unitatile spitalicesti publice.

De asemenea, s-a decis ca medicii rezidenti de anul V in specialitatea medicina de urgenta, care urmau sa inceapa probele pentru examenul de medic specialist incepand cu luna octombrie 2021, vor sustine aceste probe in luna decembrie 2021. Raed Arafat anuntase aceasta masura inca de saptamana trecuta, la Digi24. In plus, cursurile pentru atestatul de asistenta medicala de urgenta prespitaliceasca si respectiv spitaliceasca se suspenda, urmand a fi reluate in luna decembrie 2021, iar medicii inscrisi se reintorc in unitatile de baza.

Un alt ordin al lui Raed Arafat se refera la suplimentarea echipajelor medicale si a numarului de ambulante, inclusiv autospeciale pentru victime multiple, pentru Bucuresti, din cauza numarului mare de pacienti COVID.

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita: "Putem asigura inceputul sfarsitului pandemiei"

„IGSU asigura dislocarea in municipiul Bucuresti a 2 posturi medicale avansate, de categoria II cu personal aferent deservirii acestora, din cadrul unitatilor subordonate. Locatiile se vor stabili ulterior, in functie de nevoile operationale. IGSU asigura dislocarea a 18 autospeciale pentru transport personal si victime multiple si a 10 ambulante B2 in municipiul Bucuresti, din cadrul rezervelor operative. Pentru fiecare autospeciala se vor asigura cate 2 echipaje complete, care sa deserveasca interventii in regim permanent, pe durata a 24 de ore. Locatiile se vor stabili ulterior, in functie de nevoile operationale”, arata ordinul in acest sens.

Ambulanta Bucuresti primeste cinci masini de la Ministerul Apararii pentru testare COVID

Ministerul Apararii Nationale a anuntat ca, incepand de marti, va pune la dispozitia Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF) cinci ambulante de tip B, cu sofer.

Potrivit unui comunicat MApN, ambulantele, deservite de personal de la SABIF, vor fi folosite in activitati specifice de testare a cetatenilor si sunt puse la dispozitie de Directia Medicala a MApN (doua) si de Statul Major al Fortelor Terestre (trei)

Autor