Arafat, avertizare dura pentru romani. Ce ne asteapta de acum in colo

Prezent la Digi24, Raed Arafat a vorbit despre cresterea numarului de cazuri cu COVID-19. Secretarul de Stat a lansat un atatc dur la adresa celor care considera ca noul virus este inofensiv.

„Chiar daca pare dur ce zic acum, la un moment dat, daca nimeni nu vrea sa creada si nimeni nu vrea sa asculte ne ramane o singura solutie: asteptam la spital! Primul venit, primul servit! Stam si asteptam si sa nu uite lumea ca vom ajunge la situatia, nu eu, medicii, cum s-a intamplat in alte tari, sa decida cine ramane in viata si cine nu. Suna extrem de cinic dar este realitatea!”, a declarat Raed Arafat.

”Nu e o gripa obisnuita”

„Cine nu crede, sa caute pe cei care s-au externat si care erau simptomatici. Sa spuna ei cum s-au simtit cand erau in spital. Am vazut in ultima perioada, unele televiziuni au aratat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut si uite ca am ajuns si intubat. Atat de greu vorbeau, respirau greu.

Asta nu se intelege, nu e o gripa obisnuita. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripa foarte simplu. Aici vedem ca la majoritatea lasa sechele, lasa sechele pulmonare serioase. Nu e o boala care este foarte simpla, are unele complicatii pe care nu le vedem cu altele, are complicatii nu numai pe sistemul pulmonar. Situatia oricand poate sa degenereze”, a precizar Arafat.

“Colegii care au fost in Italia pot sa va spuna”

„Este realitatea, asta s-a intamplat in alte tari, doriti sa va mintim, sa spunem ca nu e asa? Sa ascultam pe unul si altul, ca asta e o situatie simpla? La un moment, Italia exact in situatia asta a fost. In spitale nu mai aveau cum sa ventileze. De ce am uitat pe cei care vorbeau cum ventilau doi bolnavi cu un singur ventilator? Din cauza lipsurilor de echipamente, pentru ca numarul pacientilor a venit in grupuri mari si n-au putut sa faca fata. Colegii care au fost in Italia pot sa va spuna”, a mai declarat Raed Arafat.

Secretarul de Stat este ingrijorat de teoria conspiratiei.

„Consideram periculoase o serie de abordari ale mass-media audio-vizuale care imprumuta narative disuasive ostile interesului public, folosite in campanii de dezinformare promovate prin intermediul unor publicatii on-line, fara identitate asumata si care au facut obiectul anterioarelor analize ale Grupului de Comunicare Strategica. In locul fake-news-urilor evidente, promovate in perioada starii de urgenta si care au putut fi usor identificate, inclusiv de catre persoane care nu sunt de specialitate, ca fiind informatii incorecte sau false, observam faptul ca in ultima perioada se recurge la o abordare mult mai subtila, prin constructii narative elaborate si cu un grad ridicat de complexitate, care au toate sansele sa determine atitudini si comportamente sociale nejustificate in randul populatiei”, a mai spus Arafat.

”Ne ramane o singura solutie”

„Chiar daca pare dur ce zic acum, la un moment dat, daca nimeni nu vrea sa creada si nimeni nu vrea sa asculte ne ramane o singura solutie: asteptam la spital! Primul venit, primul servit!

Stam si asteptam si sa nu uite lumea ca vom ajunge la situatia, nu eu, medicii, cum s-a intamplat in alte tari, sa decida cine ramane in viata si cine nu. Suna extrem de cinic dar este realitatea!

Citeste si articolul :   Orban, despre mitingul anti-masca

„Nu e o boala care este foarte simpla, are unele complicatii pe care nu le vedem cu altele, are complicatii nu numai pe sistemul pulmonar. Situatia oricand poate sa degenereze”, a declarat Secretarul de Stat.

In incheiere, Raed Arafat, a spus ca cei care respecta regulile o sa fie afectati de toti cei care iau in deradere acest virus si isi bat joc de toate masurile de prevenire.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.