Tataru a dat cea mai crunta veste. Ce se va intampla dupa ce va trece valul 4

Nelu Tataru, fostul ministru al Sanatatii, spune ca pandemia nu s-a incheiat si, daca nu invatam din fiecare val, nu vom fi pregatiti pentru urmatorul.

“Noi, societatea romaneasca, nu suntem o locomotiva electrica. La nivel de perceptie inca suntem o locomotiva cu aburi, trebuie sa punem incontinuu carbuni.

A fost un 2020 spre sfarsit in care toata lumea intreba „da’ cand vine vaccinul, cand vine vaccinul?”, liste de asteptare, acele categorii speciale care urmau sa faca primele vaccinuri, strigatele „nu treceti peste rand!”, vaccinari pana in aprilie-mai, iar apoi s-a terminat.

S-a terminat fiindca, din punctul meu de vedere, nu am fost destul de insistenti pe o campanie de vaccinare, n-am fost destul de insistenti sa spunem ca pandemia nu s-a terminat.

Cel putin patru valuri exista, eu repetam acest lucru inca din anul 2020. Cred ca, la un moment dat, si autoritatile au intrat in acelasi joc al populatiei, ca s-a terminat.

Din pacate, nu s-a terminat!

Citeste si articolul :   Ministrul Culturii anunta cele trei scenarii pentru redeschiderea cinematografelor

S-a terminat fiecare val in parte din care, daca n-am invatat cate ceva, sa stim ca n-o sa fim pregatiti nici la urmatorul.

Traim momentele in care n-am fost pregatiti nici de valul trei, nici de valul patru. Urmeaza un alt val pana vom fi toti imunizati, macar 70%. Imunizarea se face prin vaccinare sau prin boala. Majoritatea dintre noi am ales sa facem prin boala aceasta imunizare. Va asigur ca daca noi toti nu constientizam ACUM, nu vom fi pregatiti nici de valul cinci.

Cred ca ar trebui sa intelegem ca este un moment in care trebuie sa luam o decizie – daca aceasta pandemie se termina SAU vom trece un val patru cu foarte multe victime si il vom astepta pe cel de-al cincilea”, a scris Nelu Tataru, intr-o postare pe pagina de Facebook.

Autor