Noi reguli la inceput de an scolar.

Noi reguli la inceput de an scolar. Incepand din toamna daca in clasa vor fi cel mult 10 elevi, toti vaccinati, inclusiv profesorul ar putea sa stea fara masca.

La orele de educatie fizica din salile de sport masca ar putea fi de asemenea eliminata, iar la un caz pozitiv depistat, elevii imunizati vor putea ramane la cursuri, iar cei nevaccinati vor face ore online.

Ministrul Educatiei va prezenta aceste variante premierului si specialistilor din sistemul sanitar pentru noul an scolar.

La intalnirea cu premierul, Ministrul Sanatatii, reprezentantii Institutului de Sanatate Publica, secretarul de stat Raed Arafat si coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghita, ministrul educatiei, Sorin Campeanu vrea sa propuna eliminarea mastii de protectie la grupurile de elevi vaccinati aflati in spatii inchise. La fel si la orele de sport.

Publicitate

”La alte ore doar daca vorbim de ipoteza regulii generale maximum 10 persoane in aceeasi incapere toate cele 10 persoane vaccinate. Aceasta regula se poate aplica si la elevi. Daca sunt clase formatiuni de studiu de pana la 10 persoane incluzand profesorul si toti sunt vaccinati vom vedea ce decizie se adopta in aceasta situatie″, a declarat Sorin Cimpeanu.

Citeste si articolul :   Reguli noi incepand din 14 septembrie

Pentru ceilalti, masca de protectie va fi in obligatorie de cand intra pe poarta scolii. Acolo se va face si triajul medical, iar cine va prezenta simptome specifice de covid va putea fi testat rapid.

″Obeictivul numarul 1 e pastrarea scolilor deschisa cu prezenta fizica pentru toti elevii va trebui sa facem o diferenta pentru elevii pana in clasa a-6-a si cei de peste 7 ani pentru ca in clasa a-7-a ei au dreptul la vaccinare. Printre subiecte va fi si stabilirea pragului pana la care scolile pot ramane deschise cu prezenta fizica pentru toti elevii. Propunerea ar fi, cum bine stiti pana la rata de 1 la mie in loclaitate scolile ramaneu deschise, vom propune cresterea acestei rate″ ⁣a mai spus ministrul Educatiei.

In scolile in care exista cabinete medicale se vor organiza centre de vaccinare pentru elevi si parintii lor.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.