Medicii italieni avertizeaza Europa: „Pregatiti-va!” 133 de decese intr-o zi. 10% dintre pacienti sunt internati la terapie intensiva

Doctorii italieni au avertizat medicii din Europa sa „se pregateasca” pentru un aflux de pacienti care vor avea nevoie de terapie intensiva intr-o scrisoare adresata Societatii Europene de Medicina Intensiva. Medicii din nordul Italieni au subliniat o crestere a numarului de imbolnaviri grave in randul pacientilor mai tineri, de la 46 de ani in sus.

Scrisoarea semnata de mai multi experti de la Universitatea din Milano avertizeaza asupra dificultatii de a trata pacienti cu coronavirus mai ales daca un numar mare dintre acestia vor avea nevoie de terapie intensiva, relateaza The Independent.

Duminica, numarul imbolnavirilor in Italia a ajuns la 7.375. 366 de persoane au murit, dintre care 133 doar in ultimele 24 de ore. Italia este pe locul doi la numarul de decese dupa China. Coreea de Sud are un numar comparabil de cazuri, insa are 50 de decese.

„Ne confruntam cu un procentaj ridicat de cazuri depistate pozitiv care au avut nevoie de internare la terapie intensiva – e vorba de o proportie de 10 la suta.

Vrem sa lansam un avertisment puternic: Pregatiti-va”, au scris ei.

Citeste si articolul :   VIDEO. Furtuna si Grindina au facut prapad in Galati. Scene desprinse din filmele de groaza

Doctorii au precizat ca majoritatea acestor pacienti, aflati in numar „foarte mare” in spitalele italiene au fost internati din cauza faptului ca plamanii lor au cedat si au necesitat ventilare mecanica.

Medicii italieni au recomandat instruirea echipelor medicale in purtarea si lucrul in echipamente de protectie si au subliniat ca este important sa fie marita capacitatea de primire a pacientilor gravi.

Intr-o adresa separata, doctorul de urgenta Giuseppe Nattino din provincia nord-italiana Lecco a oferit o imagine asupra tabolului clinic al pacientilor internati in spitalul sau. Acesta a aratat ca pacientii cu coronavirus sufera de infectii extinse ale ambilor plamani ceea ce inseamna ca necesita asistenta respiratorie semnificativa. Totodata, virusul are efecte asupra tensiunii arteriale si afecteaza inima, rinichii si ficatul pacientilor care au nevoie de tratament sustinut.

„Acum o saptamana am deschis o sectie de terapie intensiva cu o capacitate de 6 paturi pentru pacientii critici. In doua zile unitatea noastra era plina, asa ca a trebuit sa o extindem la 10 paturi – s-a umplut in aceeasi dupa-amiaza. Acum planuim sa unim sectiile de cardiologie cu cele de terapie intensiva pentru a ne mai putea folosi de inca 10 paturi”.

Citeste si articolul :   Racari ramane cel mai mare focar d COVID-19 din Dambovita, cu 54 de oameni infectati

Nattino a avertizat si asupra unei evolutii ingrijoratoare a epidemiei: pacienti ceva mai tineri se afla printre cei imbolnaviti grav plaja de varsta fiind intre 46 si 83 de ani – in plus, doar un numar mic dintre acestia au boli preexistente semnificative.

„In ultimele zile s-a prezentat la noi o populatie ceva mai tanara ca si cum cei mai in varsta si mai slabiti au cedat la inceputul epidemiei iar acum si cei mai tineri vin in spitalele ultraaglomerate si depasite dupa ce si-au epuizat resursele fiziologice”.

Rata de mortalitate a pacientilor care ajung la terapie intensiva

O echipa de cercetatori chinezi din Wuhan au publicat luna trecuta in jurnalul medical britanic „Lancet” primul studiu referitor la evolutia clinica, tratamentul si rata mortalitatii unui grup de pacienti infectati care au ajuns in stare critica.

Pacientii au fost internati in spitalul Jinyiantan din Wuhan in cursul primei luni a epidemiei de la sfarsitul lui decembrie pana in ianuarie.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, vaccin public: "Daca asta este un mod de a convinge o mica parte de oameni, atunci nu doar eu, ci si altii ar trebui sa o faca"

Doctorii au inregistrat o rata mare de mortalitate a pacientilor cu pneumonie care ajung la terapie intensiva din cei 52 de pacienti analizati, 32 au murit pe durata studiului, adica 61% dintre ei. Majoritatea au murit la 7 zile de la internarea la terapie intensiva.

Citeste mai multe pe adevarul.ro.

Autor