Alerta! Incendiu la terapie intensiva. S-a activat Planul Rosu. Sunt victime

Autoritatile sunt in alerta, A izbucnit un incendiu izbucnit la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean din Piatra Neamt.

Conform Realitatea Plus, la Spitalul Judetean din Piatra Neamt a izbucnit un incendiu  puternic. Cel putin un salon este in flacari si, potrivit informatiilor, sunt victime. S-a activat planul rosu de interventie, toate echipajele disponibile mergand catre Spitalul Judetean.

Sapte dintre pacienti au fost declarati decedati, iar un al optulea se afla in stare critica. De asemenea, medicul de garda a suferit arsuri de gradul II si III pe 80% din suprafata corporala.

Ceilalti pacienti nu mai pot fi ingrijiti in sectia de ATI si urmeaza sa se faca toate demersurile pentru a fi transferati catre alte spitale.

Publicitate

„La momentul acesta, incendiul este stins. Din pacate, s-au inregistrat victime”, a precizat, la Realitatea Plus, Irina Popa, de la ISU Neamt.

Publicitate

„Incendiul este in procedura de evaluare si lichidare. Sunt acolo toate echipele de la ISU Neamt (…) Nu se poate intra acolo sus”, a declarat, pentru Mediafax, prefectul judetului Neamt, George Neamt.

Citeste si articolul :   Canicula loveste Romania: Cod galben in tara. Anuntul meteorologilor

Potrivit ultimelor informatii, medicul de garda a incercat sa ii evacueze pe pacientii blocati in salonul incendiat, dar a fost ars in proportia de 80-100%. De asemenea, pacientii erau in stare grava si internati cu COVID-19.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.