ULTIMA ORA: Inca un pacient cu coronavirus. Bilantul a ajuns la 32 de cazuri in Romania. In ce oras a fost descoperit

A fost confirmat cazul numarul 32 in Romania. A fost confirmat cel de-al 32 lea caz de imbolnavire cu noul coronavirus.

Este vorba de un barbat in varsta de 38 ani din Iasi, contact cu un caz confirmat in Varsovia, care era in autoizolare din data de 9.03.2020.

Dosar penal pentru un barbat cu coronavirus care nu a declarat ca a revenit din Israel

Autoritatile romane au deschis dosar penal pe numele unui barbat de 60 de ani, confirmat cu noul coronavirus, ca nu a declarat ca a revenit in tara din Israel, tara cu 70 de cazuri de Covid-19.

In Capitala a fost suplimentat numarul de medici epidemiologi, dar si in punctele de frontiera, a declarat, miercuri, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Nelu Tataru.

″Tin sa mentionez ca, in aceasta dimineata, la nivelul Ministerului Sanatatii, Institutul National de Sanatate Publica a decis extinderea ‘zonelor rosii’ in nord-estul Frantei si regiunea Madrid, precum si ‘zonele galbene’ la tot ce inseamna restul localitatilor din Franta, Germania si Spania. Deci, cei care se vor intoarce din ‘zonele rosii’ – si le gasim pe site-ul INSP precum si la Telverde – vor fi introdusi in carantina. Cei care vin din ‘zonele galbene’ vor fi introdusi in izolare voluntara la domiciliu. Tin sa mentionez acest lucru tocmai pentru a evita aglomeratia, neintelegerile de la punctele vamale sau neintelegerea in contactul cu epidemiologii nostri”, a spus Tataru, intr-o conferinta la sediul MAI, potrivit stirileprotv.ro.

Autor