ULTIMA ORA: MApN trimite medicii militari la granite. Anuntul Ministerului

Ministrul apararii nationale, Nicolae-Ionel Ciuca, a aprobat, marti, 10 martie, solicitarea venita din partea Departamentului pentru Situatii de Urgenta de a sprijini cu personal militar medical procedura de triaj epidemiologic de la punctele de trecere a frontierei de la granita de sud, vest si nord-vest a Romaniei.

“Echipe formate din medici militari si personal sanitar au efectuat, incepand cu aceasta noapte, triajul epidemilogic impreuna cu echipele de specialisti de la Directiile de Sanatate Publica locale la punctele de trecere a frontierei (rutiere) de la Bors, Calafat, Moravita, Portile de Fier 1 si Portile de Fier 2”, arata MApN intr-un comunicat.

Reamintim ca zeci de masini a fost blocate, noaptea trecuta, la intrarea in tara dupa ce un grup de 25 de romani a refuzat sa ramana la un centru de carantina din judetul Arad. Reprezentantii vamali declara ca foarte multi romani care se intorc din Italia considera masurile emise de autoritati prea drastice, in special pentru cei din judetele indepartate care vor sa ajunga la domicilii. Directia de Sanatate Publica a solicitat interventia fortelor de ordine.

Pe aplicatia Politiei de Frontiera, timpii de asteptare erau in jurul a 50 de minute in Nadlac 2, insa unele persoane blocate la fata locului au declarat ca asteapta de aproximativ sapte ore pentru ca sunt plimbati de la o locatie la alta pentru testare.

Publicitate

Potrivit autoritatilor, trei artere sunt deschise pe sensul de intrare in tara la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II si tot atatea sunt pe sensul de iesire din tara. Potrivit sursei citate, autoritatile de frontiera maghiare se confrunta cu lipsa de personal.

Toti romanii care se intorc din Italia vor fi supusi verificarilor si trimisi in izolare sau, dupa caz, in carantina, conform masurilor de protectie emise de autoritatile autoritatile romane, scrie adevarul.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.