Asistenta din Arad, rapusa de virus la 55 de ani: “Nu am vazut-o niciodata bolnava”

O asistenta de la Spitalul din Ineu, Arad, a decedat vineri, pe Sectia ATI a unitatii medicale, unde era tratata pentru COVID-19. Colegii medici ai femeii au spus ca evolutia bolii a fost “galopanta”, iar femeia nu avea alte afectiuni medicale cunoscute si nicio zi de concediu medical in cei 30 de ani de activitate.

Managerul Spitalului Orasenesc Ineu, Monica Mang, a declarat ca asistenta a fost confirmata infectata cu SARS-CoV-2 in 4 noiembrie.

“Sotul sau a fost primul care s-a infectat si a fost internat la noi in spital, in timp ce colega noastra a ramas acasa in izolare, initial fiind asimptomatica. In 3 noiembrie s-a simtit foarte rau si a cerut testare, astfel ca o ambulanta a fost trimisa acasa pentru recoltare de probe. Totusi, pentru ca se simtea tot mai rau, seara a venit la noi in Urgenta si am constatat ca avea saturatie mica, de 80, asa ca am trimis-o la Urgente in Arad, iar a doua zi cand a venit confirmarea ca este pozitiva, am adus-o la Ineu si am internat-o la Terapie Intensiva. Desi a beneficiat de schema completa de tratament, a avut o evolutie galopanta a bolii”, a declarat Monica Mang.

Asistenta nu avea comorbiditati.

“In toti cei 30 de ani in care a lucrat la noi in spital, nu a fost o data bolnava si nu a avut o zi de concediu medical. Nu avea alte afectiuni, cu atat mai mult toti colegii suntem socati ca am pierdut-o din cauza acestui nou virus. Este greu sa vezi cum un coleg iti moare pentru ca nu il poti ajuta”, a mai spus Monica Mang.

“Personalul este cu moralul foarte scazut, obosit din cauza avalansei de pacienti pe care ii avem in ultima vreme si pentru ca multi dintre noi se infecteaza, dar mergem mai departe. In momentul de fata, toate cele 50 de paturi pentru COVID-19 din spitalul nostru sunt ocupate”, a declarat Mang.

Acesta este primul deces inregistrat in randul angajatilor Spitalului Orasenesc Ineu din cauza COVID-19.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.