BOR: Biserica nu intra in carantina. Ea apartine lui Hristos, nu vreunei autoritati pamantesti. Biserica Catolica: Vom respecta legile tarii

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) Vasile Banescu a afirmat duminica ca „Biserica nu intra in carantina”, explicand ca virusul „nu se ia prin rugaciune, ci prin ignorarea normelor de igiena elementara”. De cealalta parte, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti Francisc Dobos a declarat ca Biserica Catolica va respecta legile si recomandarile autoritatilor.

„E intelept sa ne ingrijoram in limitele ratiunii, dar devine periculos sa ne panicam, debitand enormitati pe Facebook, precum aceea a inchiderii bisericilor”, a declarat Vasile Banescu intr-o interventie la Realitatea PLUS.

Acesta a adaugat apoi ca virusul nu se ia prin rugaciune si a subliniat ca Biserica nu intra in carantina intrucat „ea apartine lui Hristos”.

„Coronavirusul nu se ia prin rugaciune, ci in primul rand prin ignorarea normelor de igiena elementara, asa cum spun si autoritatile medicale. Cei declarati bolnavi stau oricum acasa sau in carantina. Biserica nu intra in carantina pentru ca ea apartine lui Hristos, nu vreunei autoritati pamantesti”, aadaugat burtatorul de cuvant al BOR.

Francisc Dobos: „In bisericile noastre deja evitam sa atingem aghiasmatarele”
De cealalta parte, putatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti Francisc Dobos a explicat duminica ca Biserica Catolica va respecta recomandarile autoritatilor din Romania privind raspandirea coronavirusului si i-a indemnat pe credinciosi la calm.

Publicitate

„Vom tine legatura intotdeauna cu autoritatile. Vom respecta legile tarii. Trebuie sa fim prudenti, stim ca Dumnezeu ne salveaza, dar nu il ispitim pe Dumnezeu. Asta nu inseamna ca nu respectam toate masurile de igiena, ceea ce am si comunicat inca de la inceput, inca din primele zile. Deja in bisericile noastre evitam sa atingem aghiasmatarele, evitam sa ne daruim semnul pacii… Asta nu inseamna ca ne lipsim de credinta, ci ca suntem prudenti unii cu altii.

Noi folosim atat credinta, stim ca Dumnezeu este cel care ne mantuieste, dar iarasi tot Dumnezeu ne-a dat si ratiune, sa fim prudenti si responsabili fata de viata semenilor nostri, fara sa intram in aceasta pandemie a fricii. Ii invitam pe credinciosi la calm. In perioada urmatoare vom vedea cum va evolua toata aceasta situatie si vom lua toate masurile necesare. Asta nu inseamna ca vom inchide bisericile. Vom vedea care va fi situatia, speram sa nu ajungem la acest moment”, a declarat Francisc Dobos intr-o interventie la Digi24, precizeaza adevarul.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.