Nelu Tataru a facut anuntul. Cand va fi varful valului patru in Romania.

Medicul Nelu Tataru a spus ca varful valului patru al pandemiei va fi atins la inceputul lui octombrie.

Fostul ministru al Sanatatii este increzator ca autoritatilor sanitare vor face fata numarului crescut de cazuri.

„Daca ne uitam la ultimele studii, vedem ca 92% la suta din decese sunt din nevaccinati, 3% sunt din cei vaccinati incomplet. Cred ca daca ne mai furam si caciula cu niste green-pass-uri sau certificate false, atunci putem spune ca aceasta pandemie este foarte greu de controlat. Suntem intr-un moment in care se asteapta un varf al acestui val spre inceputul lunii octombrie, cred ca doar de noi depinde ca intr-o toamna bogata sa putem sa gestionam atat prin evenimente, cat si printr-o campanie de vaccinare mai atenta si mai intens mediatizata. (…) E momentul sa reasezam un pic comunicarea pe tot ce inseamna vaccinare, sa ne gandim ca daca nu noi suntem problema care nu suntem vaccinati atunci putem fi o problema pentru cei la care mergem in diferite structuri publice sau in spitale alaturi de altii care au venit pentru alta patologie”, a declarat Tataru, intr-o conferinta sustinuta la Iasi.

Citeste si articolul :   Situatie disperata. Iasul, inchis pentru pacientii COVID 19 din alte judete: "Suntem coplesiti”

„Ne pregatim ca aceasta pandemie sa fie transformata in urmatorii ani intr-o boala sezoniera, un vaccin anual, la fel ca si gripa, si sa o putem gestiona. Inca suntem intr-un an pandemic, 2022 va fi un an de iesire din pandemie si de abia din 2023 sa ne asteptam la un an normal. (…) Suntem intr-un moment in care putem gestiona un val patru, nu suntem atat de nepregatiti ca in 2020, venim dupa noua luni de vaccinare si cred ca ar trebui sa putem sa intelegem ca un minim efort al unei vaccinari poate insemna un loc pentru batranii nostri care sufera de alte boli in spitalele din Romania”, a mai spus fostul ministru al Sanatatii.

Autor