Medicul Adrian Marinescu vine cu o veste buna: “Cred ca vom avea sarbatori linistite”

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului “Matei Bals”,  a declarat ca luna octombrie va fi una grea din punct de vedere al pandemiei, iar apoi numarul de cazuri de Covid o sa scada. “O sa incepem usor, usor sa scadem la nivel de cazuri. Eu cred ca sarbatorile din aceasta iarna vor fi linistite”, a spus medicul.

Medicul Adrian Marinescu a declarat, de asemenea, ca o persoana testata pozitiv la infectia cu SARS-CoV-2 si care are simptomatologie nu trebuie sa ramana acasa, ci sa mearga la spital pentru evaluare si inceperea tratamentului.

Publicitate

“Cand cineva este vulnerabil si are un test pozitiv, are o simptomatologie, trebuie sa ajunga la spital sa isi faca o evaluare. Este pacat sa ajunga prea tarziu. Sa stiti ca toate tratamentele existente in momentul de fata nu au o mare eficienta daca nu sunt administrate la inceputul bolii”, a explicat medicul.

“Situatia actuala din Romania are legatura directa cu rata de vaccinare”

“Noi vedem in institut lucruri absolut clare, sunt statistici care se vad in plan practic si va pot spune ca in terapie intensiva – si noi avem cea mai mare terapie intensiva de boli infectioase din Romania – 94, 95% dintre cei care ajung acolo cu forme critice sunt persoane nevaccinate. Daca ne uitam la statisticile INSP, pe care le putem vedea zilnic, se spune foarte clar. Dintre cei care, din pacate, decedeaza, procentul este de peste 90%. In orice saptamana ne-am uita intre 90 si 95%. (…) Sa stiti ca si vaccinarea in acest moment e importanta, chiar daca inseamna o singura doza, avem un grad de protectie, nu trebuie sa ne gandim ca este prea tarziu. Niciodata nu este prea tarziu”, a mai spus Adrian Marinescu.

“De fiecare data, ca am vorbit de HPV, de hepatita B, de vaccinarea antigripala, din pacate, niciodata nu am avut o rata corespunzatoare pentru vaccinare”

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala din Romania. A incetat din viata la doar 48 de ani.

“Am avut momente extrem de grele cum se intampla si acum cu ambulante care asteapta, practic nu le poti numara, in fata camerei de garda. Marea problema este ca in acele ambulante sunt oameni care au nevoie de oxigen, oameni pentru care viata atarna de un fir de par si… Problema pe care mi-o pun este in felul urmator: sunt o persoana optimista, echilibrata, incerc sa ma gandesc tot timpul la solutii, dar recunosc ca, in acest moment, sunt extrem de ingrijorat si ma gandesc la urmatoarea situatie – este pacat ca am ajuns sa fim in punctul in care sa pierdem vieti omenesti, fiind practic in topul Europei si mapamondului in conditiile in care este clar ca cei care au o rata de vaccinare crescuta…”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.