Doliu in Romania. S-a stins un ”veritabil model pentru tinerele generatii”

Zi de doliu la Academia Romana. Anuntul trist a fost facut de comunitatea universitara a Academiei de Studii Economice din Bucuresti si Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (AFER).

Prof. univ. dr. Gheorghe Zaman, membru de onoare al AFER, membru corespondent al Academiei Romane si presedinte al Asociatiei Generale a Economistilor din Romania, a incetat din viata.

Tragicul anunt a fost facut de Comunitatea universitara a Academiei de Studii Economice din Bucuresti si Asociatia Facultatilor de Economie din Romania (AFER).

„Aducem un omagiu celui care a fost pentru comunitatea noastra un remarcabil om de stiinta, un veritabil model pentru tinerele generatii si prieten de nadejde pentru cei care l-au cunoscut si care au avut onoarea de a lucra alaturi de domnia sa.

Publicitate

Va ramane pentru totdeauna vie in memoria noastra imaginea personalitatii rare care a stiut sa gaseasca masura justa a atitudinii profesionale in fata provocarilor vietii si sa ne ofere explicatiile cele mai credibile pentru evolutiile economice complicate din ultimele decenii”, scrie in anunt.

A decedat profesorul Gheorghe Zaman

Asociatia Facultatilor de Economie din Romania mentioneaza ca profesorul Gheorghe Zaman a avut numeroase studii recunoscute in domeniul stiintelor economice, formand numeroase generatii de specialisti.

„Academicianul Gheorghe Zaman este autorul de studii recunoscute ca repere ale cercetarii de mare valoare in sfera stiintelor economice, a condus la nivel de excelenta institutii de cercetare stiintifica de prestigiu national si international, a format numeroase generatii de specialisti prin activitatea de mentor academic, s-a remarcat, intotdeauna, prin atitudinea sa civica de o consecventa exemplara.

In mod exceptional, trebuie recunoscut ca a fost intelectualul care si-a ales ca mod de viata contactul cu oamenii, pentru a avea mereu masura lucrurilor in laborioasa sa opera stiintifica si civica.

Va ramane vesnic in amintirea noastra, cu tot ceea ce l-a definit ca explorator in tainele cunoasterii, ca profesor, manager si, mai presus de toate, ca OM. Sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, scrie in mesajul transmis de  Asociatia Facultatilor de Economie din Romania.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.