ANM a facut anuntul. Cum va fi vremea in urmatoarele saptamani

ANM a facut anuntul. Potrivit meteorologilor, vremea se va mentine friguroasa zilele urmatoare, insa incepand cu data de 18 octombrie temperaturile incep sa creasca simtitor. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani, in intervalul 11 – 24 octombrie, pentru fiecare regiune a tarii.

Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani din octombrie

Vremea in Banat

Dupa o zi calda, in prima saptamana, regimul termic va fi caracterizat de valori termice diurne mult mai coborate decat cele specifice celei de-a doua decade a lunii octombrie, cu maxime medii de 12…14 grade, in timp ce minimele nocturne vor fi, in medie, de 5…7 grade, apropiate de cele normale. Incepand din 18 octombrie pana pe 22 octombrie, se estimeaza incalzirea treptata a vremii, astfel ca media regionala a temperaturilor maxime va ajunge la 19 grade, iar cea a minimelor va fi de 8 grade. In ultimele doua zile ale celei de-a doua saptamani nu vor fi variatii termice semnificative asa incat vremea se va mentine calda pentru a doua jumatate a lunii octombrie. Probabilitatea pentru ploi mai frecvente si moderate cantitativ va fi mai ridicata in intervalele 11-12 si 14-17 octombrie. In a doua parte a intervalului de referinta, vor fi posibile in putine zile ploi slabe, cu caracter local.

Vremea in Crisana

In prima saptamana, exceptand ziua de 11 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori termice diurne mai coborate decat cele specifice celei de-a doua decade a lui octombrie, cu maxime medii de 13…16 grade, in timp ce minimele nocturne vor fi, in medie, de 4…7 grade, apropiate de cele normale. Incepand din 18 octombrie pana pe 22 octombrie, se estimeaza incalzirea treptata a vremii, astfel ca media regionala a temperaturilor maxime va ajunge la 18 grade, iar cea a minimelor va fi de 7…8 grade. In ultimele doua zile ale celei de-a doua saptamani variatiile termice ale acestor valori vor fi nesemnificative asa incat vremea se va mentine calda pentru a doua jumatate a lunii octombrie. Probabilitatea pentru ploi locale, izolat moderate cantitativ va fi mai ridicata in intervalele 11-14 si 16-17 octombrie. In a doua parte a intervalului de referinta, vor fi posibile in putine zile ploi slabe, in general pe arii restranse.

Vremea in Transilvania

Dupa o zi normal de calda, valorile maxime diurne ale temperaturii aerului vor ramane scazute pana la sfarsitul primei saptamani si se vor situa, in medie, intre 10 si 12 grade. Incepand din 18 octombrie, vremea va intra intr-un proces de incalzire ce se va resimti la temperaturile maxime, care vor ajunge la valori, in medie, de 15…17 grade in a doua parte a celei de-a doua saptamani. Pe parcursul celor doua saptamani, temperaturile minime vor fi, in medie, mai scazute decat cele inregistrate in mod obisnuit in luna octombrie si se vor situa, in general, intre 2 si 5 grade, in unele nopti fiind valori negative in estul regiunii. In ansamblu, regimul pluviometric va fi normal, insa in prima saptamana, probabilitatea pentru precipitatii in general moderate va fi mai ridicata.

Vremea in Maramures

In debutul perioadei de referinta, vremea va fi mai calda decat in mod normal in prima decada a lunii octombrie, dar in intervalul 12-17 octombrie temperaturile diurne se vor situa, mediat regional, intre 11 si 13 grade, iar cele nocturne vor oscila, in medie, intre 2 si 7 grade. Dupa data de 18 octombrie, vremea va intra intr-un proces de incalzire ce se va resimti mai ales la temperaturile maxime, care vor ajunge pe 22-24 octombrie la valori de 15…16 grade (mai ridicate decat cele climatologic specifice in a doua jumatate a lunii octombrie). Vor fi in usoara crestere si mediile temperaturilor minime, care vor atinge spre finalul celei de-a doua saptamani 5…6 grade. Desi probabilitatea pentru precipitatii slabe si moderate va fi ridicata mai ales in zilele primei saptamani, in ansamblu regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Vremea in Moldova

Pana in jurul datei de 18 octombrie, vremea se va mentine mult mai rece decat in mod obisnuit cu o medie regionala a temperaturilor maxime de 12…13 grade. Apoi, vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat in perioada 21-24 octombrie media valorilor diurne va tinde spre 16…18 grade. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative de-a lungul intregului interval si se vor situa in jurul valorilor normale, in general intre 2 si 6 grade. In prima saptamana, temporar va ploua in general slab cantitativ, pe arii mai extinse in zilele de 12, 15 si 16 octombrie, in timp ce in cea de-a doua saptamana ploi slabe, vor fi posibile doar pe arii restranse.

Citeste si articolul :   Veste proasta din Italia. Lombardia devine zona rosie de luni: "Sper sa fie ultimul sacrificiu"

Vremea in Dobrogea

In cea mai mare parte a intervalului vremea va fi rece, cu medii ale maximelor termice de 14 si 16 grade si abia in perioada 21-24 octombrie, acestea vor creste spre o medie de 17…18 grade. Temperaturile nocturne desi vor avea mici variatii de-a lungul celor doua saptamani de prognoza, vor fi apropiate de normele climatologice si vor fi cuprinse, in medie, in general intre 6 si 10 grade. In prima saptamana, temporar va ploua, local insemnat cantitativ in cursul zilei de 12 octombrie si in noaptea de 12 spre 13 octombrie, dar posibil si in zilele de 15 si 16 octombrie. Apoi, probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusa.

Vremea in Muntenia

Pana in jurul datei de 19 octombrie, vremea se va mentine mult mai rece decat in mod obisnuit cu o medie regionala a temperaturilor maxime de 12…14 grade. Apoi, vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat in perioada 21-24 octombrie media valorilor diurne va tinde spre 17…19 grade. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative de-a lungul intregului interval si media lor se va situa in jurul valorilor normale, in general intre 5 si 7 grade. In prima saptamana, temporar va ploua, moderat sau local chiar insemnat cantitativ in zilele de 12, 14 si 15 octombrie, in timp ce in cea de-a doua saptamana ploi slabe, vor fi posibile doar pe arii restranse.

Citeste si articolul :   Spitalul Judetean Sibiu poate trata pacienti cu COVID-19 folosind plasma de la donatori vindecati

Vremea in Oltenia

Vremea va fi deosebit de rece in cea mai mare parte a intervalului, cu medii ale maximelor termice de 12 si 14 grade si abia in perioada 20-24 octombrie, acestea vor creste spre o medie de 16…18 grade. Temperaturile nocturne desi vor avea mici variatii de-a lungul celor doua saptamani de prognoza, vor fi apropiate de normele climatologice si vor fi cuprinse, in medie, in general intre 4 si 8 grade. In prima saptamana, temporar va ploua, local insemnat cantitativ in zilele de 14 si 15 octombrie, apoi probabilitatea pentru ploi slabe va fi redusa.

Vremea la munte

In mare parte a intervalului, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, astfel temperaturile maxime se vor situa in medie intre 2 si 5 grade, iar cele minime in general intre -3 si 0 grade. O usoara incalzire a vremii este posibila in perioada 20-24 octombrie, cand media maximelor va tinde spre 7…8 grade, iar cea a minimelor spre 1…2 grade. In prima saptamana, temporar vor fi precipitatii moderate sau local chiar insemnate cantitativ indeosebi in zilele de 12, 14 si 15 octombrie, predominant sub forma de ninsoare pe creste, in timp ce la altitudini mai joase se vor semnala ploi, dar trecator si lapovita sau ninsori. Dupa data de 17 octombrie, doar pe arii restranse va mai ploua slab cantitativ.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.