Alerta ANM. Vremea se schimba radical

Alerta ANM. Meteorologii au anuntat ca in urmatoarea perioada vremea va fi in general inchisa. Vantul va sufla slab pana la moderat, posibil cu intensificari trecatoare in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 13 si 22 de grade.

Prognoza meteo pana sambata

Vremea marti

Vremea va fi predominant inchisa si se va raci fata de intervalul precedent, mai accentuat in regiunile sudice, estice si centrale. Va ploua in vestul, sud-vestul si centrul tarii, in zona montana si pe arii mult mai restranse in rest. Ploile vor avea si caracter de aversa, izolat vor fi posibile descarcari electrice, iar punctiform cu precadere la munte si in Transilvania, cantitatile de apa vor depasi 10…15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in zonele de munte, precum si in sudul si sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra in general intre 13 si 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade.

In Bucuresti, vremea va fi predominant inchisa si se va raci semnificativ fata de intervalul precedent. Trecator, vor fi posibile ploi slabe, indeosebi pe parcursul zilei, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 16…17 grade, iar cea minima de 10…12 grade.

Citeste si articolul :   Veste trista, din pacate. A decedat pianistul trupei Vama Veche, Traian Balanescu

Vremea miercuri

Vremea va fi in general inchisa, dar si rece pentru aceasta data, indeosebi in regiunile extracarpatice. Temporar va mai ploua slab, pe arii restranse in jumatatea de vest a tarii si izolat in sud-est. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in Banat, Dobrogea si nord-vestul Transilvaniei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 si 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 4 si 13 grade, mai scazute spre 0…2 grade in estul Transilvaniei, unde vor fi conditii de bruma. Noaptea, izolat, se va semnala ceata.

Publicitate

In Bucuresti, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, exceptand noaptea cand va deveni variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 18…19 grade, iar cea minima de 8…10 grade, potrivit ANM.

Vremea joi

Vremea va fi in continuare rece, iar cerul mai mult noros in cea mai mare parte a tarii. Temporar va ploua, local in regiunile nord-vestice si doar izolat in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele Carpatilor Meridionali, in sudul Banatului, in nordul Moldovei si pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa intre 14 si 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade. Pe suprafete mici, dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata.

Citeste si articolul :   Alerta ANM: Cod galben de furtuni. Judetele vizate

In Bucuresti, vremea se va mentine mai rece decat in mod normal la aceasta data. Cerul va avea innorari, dar probabilitatea de ploaie va fi redusa. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 18…19 grade, iar cea minima de 8…10 grade.

Vremea  vineri

Valorile termice nu vor avea variatii semnificative fata de intervalul anterior, astfel incat se vor situa tot sub mediile multianuale specifice datei in toate regiunile. Cerul va fi mai mult noros, insa ploi slabe se vor semnala cu totul izolat, cu o probabilitate mai mare in vestul si sud-estul tarii. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa intre 13 si 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade, mai coborate in depresiuni. Pe areale restranse, dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti, vremea va fi in continuare rece, cu o maxima termica de 16…17 grade si o minima de 7…9 grade. Cerul va avea innorari, iar vantul va sufla in general moderat.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.