Daca faci acest lucru, vei primi o amenda de 2.000 de lei si dosar penal

Ultimele măsuri de restricție decise de către autorități scot la iveală o serie de lacune, de care ar putea beneficia persoanele nevaccinate. Un reporter Digi24 a realizat un experiment pentru a demonstra ca oricine se poate folosi de Certificatul Verde al unei cunostinte, pentru a intra la restaurante.

Acest lucru este posibil deoarece paznicii din mall-uri si chelnerii din restaurante nu pot verifica daca persoana care arata actul respectiv este adevaratul proprietar al acestuia. Totusi, autoritatile cer persoanelor nevaccinate sa nu foloseasca certificatele altor persoane, deoarece risca amenda si dosar penal, conform informatiilor transmise de digi24.ro

Raed Arafat: Cine prezinta certificate false isi asuma responsabilitatea clar de un dosar penal

Autoritatile cer persoanelor nevaccinate sa nu se foloseasca de certificatele care nu le apartin, deoarece risca dosar penal.

Publicitate

“Daca te duci cu certificatul tau romanesc de vaccinare si il arati, este bine. Daca arati unul fals si se prinde, este deja o problema majora penala, pentru ca este prezentare de acte false. Daca se face un control si vine cineva de la un organ de control, el va cere probabil si buletinul, sa le compare. Cine prezinta certificate false isi asuma responsabilitatea clar de un dosar penal”, a spus Raed Arafat.

Citeste si articolul :   Caz incredibil la o nunta din Bihor. Mirele s-a ales cu coloana rupta

Pe langa dosar penal, cei care folosesc certificatele altor persoane pot fi amendati si cu 2.000 de lei.

Avertismentul lansat de autoritati

„Politia Romana recomanda tuturor persoanelor sa prezinte certificate verzi valabile, care sa le apartina, pentru a evita eventuale neplaceri, atat in ceea ce priveste masurile contraventionale sau penale care se pot dispune in aceste situatii, si bineinteles pentru a evita raspandirea virusului SARS-CoV-2”, a transmis Comisar-sef Georgian Dragan, director de cabinet al Inspectorului General al Politiei Romane.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.