Certificatul verde, obligatoriu de pe 25 septembrie

Certificatul verde va fi introdus in Bucuresti. Decizia se aplica incepand de sambata, 25 septembrie, potrivit DIGI 24.

Subprefectul Capitalei, Antonela Ghita, a precizat ca noile masuri au intrat in vigoare in noaptea de vineri spre sambata.

In urma hotararii CMSU, in Bucuresti, adunarile publice precum mitingurile si demonstratiile pot fi organizate cu un numar maxim de 100 de participanti. Restaurantele si cafenelele trebuie sa primeasca clienti, astfel incat sa nu se depaseasca 50% din capacitatea spatiului si sa intre doar persoane care prezinta certificatul verde. In salile de spectacole, concerte si la proiectiile de film este obligatorie intrarea cu certificatul Covid, iar capacitatea maxima de 50% nu poate fi depasita. Documentul va fi obligatoriu si pentru copiii cu varsta de la 12 ani, si nu de la 6 ani, cum era pana acum.

Conform proiectului de hotarare, este obligatorie purtarea mastii de protectie pe o raza de 50 de metri in jurul scolilor. Sunt permise orele de educatie fizica doar in spatii deschise, fara obligativitatea purtarii mastii de protectie.

In spatiile inchise sau deschise, competitiile sportive se pot desfasura cu participarea spectatorilor pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei distante de minim 1 metru intre persoane si cu purtarea mastii de protectie. Participarea este permisa doar pentru persoanele cu certificat COVID.

Rata de infectare in Capitala a ajuns vineri la 3,77, fata de 3,65 cu o zi in urma. Incidenta cazurilor de COVID-19 in Bucuresti a trecut de 3 la mie miercuri, 22 septembrie, la ora 10.00, insa Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit abia vineri pentru a decide noile restrictii.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.