Restrictii in Cluj-Napoca si alte localitati din judet. Ce reguli trebuie sa respecte oamenii

Oamneii care locuiesc in Cluj- Napoca, dar si in alte sase comune din judet, sunt obligate sa respecte noi restrictii, incepand cu data de 24 septembrie.

Ce reguli trebuie sa respecte oamenii?

Situatia este din ce in ce mai grea in Cluj-Napoca, dar si in alte sase comune din judetul Cluj. Numarul cazurilor de infectari cu COVID-19 a crescut ingrijoratior.

Incepand de vineri, 24 septembrie, intra in vigoare noi restrictii, pentru urmatoarele 14 zile. In toate cele sapte localitati, ratele de infectare se apropie sau chiar depasesc 4 la mia de locuitori.

Publicitate

Mai exact, rata de incidenta a cazurilor de COVID-19 a ajuns, joi, la 3,73 in municipiul Cluj-Napoca, iar in cazul celor sase comune avem:

Aiton – 3,91,
Bobalna – 3,65,
Caianu – 4,21,
Floresti – 3,80,
Iara – 3,99,
Jucu – 4,02.

Restrictiile impuse de autoritati au intrat in vigoare vineri, 24 septembrie, pentru o perioada de 14 zile.

Citeste si articolul :   Primarul Timisoarei se opune carantinei de noapte in weekend: "Nu se poate ca cei cinstiti sa fie pedepsiti cu restrictii generaliste"

Ce reguli trebuie sa respecte oamenii?

Competitiile sportive in spatii inchise sau deschise pot avea loc cu pana la 30% din capacitatea maxima a spatiului si cu distanta de minim 1 metru intre persoane, pentru cele care au certificatul verde.

Cinematografele pot fi deschise pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.

Publicitate

Spectacole, concerte si festivaluri in aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID si cu purtarea mastii de protectie.

Nunti si botezuri se pot organiza in interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

Restaurantele si cafenele in interior sau pe terase pot sta deschise intre orele 5.00 – 2.00, pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului. Pot intra detinatorii de certificat verde.

Salile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului.

Florin Citu, despre romanii care ar putea refuza o eventuala vaccinare obligatorie

„Ce facem cu cei care refuza vaccinarea? Ce decizie luam? Sanctionare salariala, desfacerea contractului de munca, este penal? E usor sa vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau sa stiu ce facem dupa aceea, ce vom face.

Citeste si articolul :   "Nu exista coronavirus": Barbat de 45 de ani, testat pozitiv, refuza internarea si se stinge acasa dupa 3 zile

Sunt multe decizii in Romania cu amenzi, care de cele mai multe ori sunt ignorate. Aceasta este o discutie pe care trebuie sa o avem in coalitia de guvernare, cu UDMR si sa luam o decizie. UDMR este pentru vaccinare obligatorie, dar nici ei nu au raspuns ce facem cu cei care refuza.

Daca trebuie sa dam afara 30% dintre medici pentru ca nu vor sa se vaccineze?” a declarat premierul la Digi24.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.