Informatie de ultima ora! in Bucuresti si Cluj nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare in etapa 2

Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, a anuntat ca in Capitala si in Cluj-Napoca nu mai sunt locuri disponibile pentru vaccinare in acest moment, in etapa a doua.

“Nu mai sunt locuri disponibile la Bucuresti si la Cluj. Lucru imbucurator, din perspectiva faptului oamenii isi doresc vaccinarea. Problemele noastre sunt acum diferite, nu avem destul vaccin.

Dar in afara UE, de pilda in Japonia, vaccinul ar putea ajunge doar in martie”, a declarat Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, la Stirile ProTv .

“Lucrurile acestea care tin de logistica trebuie discutate cu MApN. Solutia va fi realocarea de doze si alocarea suplimentara odata cu sosirea unor noi doze in tara”, a precizat Voiculescu. “Am incercat sa spun si public ca problema noastra in acest moment e cantitatea limitata de vaccinuri pe care o avem la dispozitie. Problema de fond este asta: sunt mult mai multi oameni care vor sa fie vaccinati fata de numarul vaccinurilor disponibile”.

Publicitate

Valeriu Gheorghita a declarat ca aceasta situatie reflecta, de fapt, ca sunt doze insuficiente de vaccin pentru a face fata ritmului de cereri pentru vaccinare.

Citeste si articolul :   Departamentul pentru Situatii de Urgenta, alerta de ultima ora: Cod galben de ploi torentiale si vijelii puternice in mai multe judete. Zonele afectate

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a anuntat ca se va institui o limita maxima de 600.000 de locuri la nivel national pentru vaccinare in urmatoarele 20 de zile.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.