Ministrul Sanatatii, anunt de ultim moment despre vaccinare

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat ca si Romania va fi afectata de livrarile diminuate de doze de vaccin si a transmis ca numarul de persoane vaccinate zilnic va fi si mai mic, chiar in etapa a doua, cea in care ar trebui vaccinate persoanele varstnicie si angajatii din invatamant.

Potrivit informatiilor transmise de companie, Pfizer va reduce temporar livrarile in Europa ale vaccinului sau impotriva COVID-19 pe perioada in care isi imbunatateste capacitatea de productie.

”Livrarile in urmatoarele 3 saptamani vor fi micsorate. Avem o rezerva de 100.000 de vaccinuri pentru rapel. Cu aceasta rezerva si cu ce vom mai primi vom putea merge mai departe. Problema nu va fi viteza cu care vaccinam, ci numarul de vaccinuri.

Nu avem de ce sa facem 16.000 de vaccinari pe zi, ci va trebui redus, adaptat la numarul de vaccinuri pe care le avem. Dar, va fi o scadere temporara.”, a spus Vlad Voiculescu.

Laboratorul american Pfizer a avertizat vineri cu privire la o scadere – ”incepand de saptamana viitoare” – a livrarilor vaccinului impotriva covid-19, care va afecta Norvegia si Europa, intr-o perioada in care isi va imbunatati capcitatea de productie, au anuntat autortatile norvegiene, informeaza AFP.

Citeste si articolul :   Dana Budeanu da de pamant cu Ministrul Sanatatii: "Mama iubitei lui Vlad Voiculescu a fost internata la Matei Bals. Stia demult ca saloanele sunt incalzite improvizat"

”Reducerea temporara va afecta toate tarile europene. Pentru moment, nu este clar cat timp anume va dura ca Pfizer sa atinga o capcitate de productie maxima – care va creste de la 1,2 la doua miliarde de doze”, a anuntat intr-un comunicat Institutul norvegian de sanatate publica (FHI).

Autor