Cine va fi noul premier al Romaniei, dupa motiunea de cenzura

Agitatie pe scena politica din Romania. S-a aflat cine ii va lua locul lui Ludovic Orban.

Scandalul pornit de motiunea de cenzura inaintata de catre cei din PSD a plecat de la faptul ca opozitia s-a saturat de clasa politica aflata la conducere, cu toate ca mai au cateva luni de guvernare, PSD nu ii da pace guvernului Orban.

Aceasta motiune de cenzura este intitulata ”Guvernul PNL, de la pandemie la pandemita generalizata, belsug in buzunarele clientelei PNL, saracie in buzunarele romanilor”.

Fara sa aiba concret un nume cu care sa iese la inaintare, Marcel Ciolacu a anuntat ca social democratii depun motiunea de cenzura impotriva guvernului Orban.

Publicitate

Conform surselor din interiorul partidului social democrat, documentul are peste 200 de semnaturi si urmeaza sa fie sustinut de catre Pro Romania si ALDE, iar UDMR inca se mai gandeste daca va lua parte sau nu la motiune.

„Avem discutii cu toate partidele reprezentate in Parlament. Cred ca in acest moment, dupa ce se va citi textul motiunii, nu cred ca vor exista forte politice responsabile care sa nu voteze aceasta motiune.

Citeste si articolul :   Marcel Ciolacu, un nou atac la Guvern: "Spitalele tarii continua sa arda, ei continua sa ne minta"

Am cumulat tot: haosul din gestionarea pandemiei, lipsa de credibilitate a Guvernului, sfidarea romanilor prin tot felul de chermeze si fraternizari cu interlopii, dezastrul economic, nerespectarea legilor privind alocatiile, pensiile si salariile, mai noi salariile profesorilor, tinerea spitalelor inchise, scaderea nivelului de trai”, a declarat Marcel Ciolacu.

Conform unor surse din interiorul PSD, daca motiunea va trece, propunerea de premier din partea PSD va fi Vasile Dancu, presedintele interimar al Consiliului National PSD.

Vasile Dancu, a fost vicepremier in Guvernul tehnocrat al lui Dacian Ciolos, proaspat revenit in randurile social democratilor, la insistentele actualului sef interimar, Marcel Ciolacu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.