Klaus Iohannis, anuntul momentului despre noi restrictii. Ce se va intampla de Paste

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat  ca autoritatile nu iau in calcul un lockdown de Paste,dar starea de alerta va fi prelungita si ca interdictia de circulatie noaptea se va aplica cu o ora mai devreme, de la ora 22.

Declaratia presedintelui Klaus Iohannis:

„Vreau sa atrag atentia ca cifrele din ultima saptamana privind evolutia pandemiei sunt ingrijoratoare. Tendinta de crestere e evidenta si din toate partile ni se spune ca presiunea pe ATI este tot mai mare.

Haideti sa nu irosim ce am castigat pana acum prin campania de vaccinare, campanie care merge foarte bine. Numarul de persoane vaccinate creste de la o zi la alta.

Astfel, pana in vara vom avea un nivel foarte bun. Dar pana atunci trebuie sa avem grija sa nu ne inecam la mal.

Starea de alerta va fi prelungita in aceasta saptamana, iar circulatia pe timp de noapte va fi restrictionata mai devreme, probabil incepand de la orele 22:00.

Citeste si articolul :   CDC a descoperit noi simptome ale COVID in randul adultilor

In final, un mesaj care este important pentru multi. Pot sa va spun foarte clar ca nu avem in vedere un lockdown de Paste.”, a declarat presedintele Iohannis.

Guvernul vrea sa modifice restrictiile de circulatie, din cauza cresterii numarului de cazuri noi de COVID. Surse guvernamentale sustin ca executivul ar urma sa modifice ora de la care se aplica restrictiile de circulatie pe timpul noptii.

Astfel, circulatia in afara locuintei va fi interzisa incepand cu ora 22:00, in loc de ora 23:00. De asemenea, va fi modificata si ora pana la care pot functiona restaurantele. Si acestea vor putea functiona doar pana la ora 22:00.

Autor