Uite de ce nu trebuie aruncate pachetele de siliciu de la incaltaminte

Adesea pachetele de siliciu sunt adaugate in cutiile pantofilor deoarece acestea contin silicagel. Majoritatea oamenilor il arunca pentru ca nu stiu ce este si la ce poate fi folosit. Dupa ce veti citi acest articol, il veti pastra cu siguranta pentru totdeauna.

Atunci cand calatoriti, exista unele situatii care pot fi neplacute precum: aparatul foto atunci cand cade in nisip, telefonul mobil cade in piscina sau singura pereche de pantofi este uda de transpiratie .. Va suna familiar? Atunci ar trebui sa cititi cum functioneaza silicagelul si de ce ar fi pacat sa aruncati aceste pachete cu firimituri pretioase. Veti fi surprins pentru ce il puteti folosi:

Efect absorbat

Specialistii sunt deseori chemati pentru a repara daunele cauzate de apa. Dar de ce atata efort atunci cand poate fi mult mai usor? Gelul de siliciu absoarbe umezeala din mediu. Aceasta inseamna ca carcasa interioara umeda a camerei poate fi uscata mult mai rapid si mai sigur. Ca masura preventiva, ar trebui, desigur, sa va asigurati ca va pastrati intotdeauna dispozitivele electronice in pungi care pot fi inchise sau pungi de plastic.

Domenii de aplicare

Publicitate

Fotografii: pachetele cu siliciu sunt minunate pentru a pastra amintirile pretioase in siguranta. Puneti doar un pachet cu siliciu in locul in care sunt stocate fotografiile. Astfel nu va mai exista decolorare si culorile raman proaspete.

Camera: cine nu stie acest lucru, telefonul mobil poate sa cada in toaleta, in piscina sau camera este imbibata de dusul de ploaie brusc aparut. Ce poti sa faci in astfel de momente? Majoritatea oamenilor isi pun telefonul mobil sau camera pe un calorifer timp de cateva ore sau zile. Uscarea este mult mai rapida datorita pachetelor cu siliciu. Pentru a va proteja camera de aerul cald si umed din vacanta: puneti doar cateva pachetele de siliciun in buzunarul in care aveti telefonul mobil.

Imbracaminte: acest mic medicament minune este ideal si pentru gentile de sport, valize sau genti de plaja. Hainele care sunt depozitate in valize sau pungi de plastic pentru perioade lungi de timp si astfel incep sa miroasa. Gelul de siliciu contracareaza formarea de umiditate si astfel impiedica formarea mirosurilor. Una sau doua pachetele de siliciu si vor fi suficiente.

Citeste si articolul :   Pasta de dinti si lucrurile care se curata cu ajutorul acesteia

Bijuterii: bijuteriile sunt, de asemenea, atacate de umiditate. Vrei sa impiedici decolorarea bijuteriilor tale? Atunci puneti cateva pachete de siliciu in cutia de bijuterii.

Condensare: pentru a preveni condensul in masina, pur si simplu puneti cateva pachete de siliciu pe tabloul de bord. Veti observa ca aproape nu se mai formeaza apa de condens!

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.