Peste 100.000 de cazuri pe zi in SUA

Varianta Delta a coronavirusului a dus Statele Unite la peste 100.000 de cazuri noi de infectare pe zi, cele mai multe din februarie si mai mult decat anul trecut, in primul val al pandemiei.

La Sturgis, Dakota de Sud, in fiecare luna august are loc cea mai populara intalnire a motociclistilor din America. 700.000 de oameni sunt asteptati in weekend, fara obligatia purtarii masti sau a respectarii distantarii sociale.

Iar varianta Delta a virusului a dus Statele Unite la peste 100.000 de cazuri noi de infectare pe zi: niciodata atat de multe din februarie si mai mult decat anul trecut, in primul val al pandemiei.

Intalnirea motociclistilor risca sa devina un eveniment cu risc de infectare avand binecuvantarea guvernatorului Kristi Noem, in vreme ce, in alte state americane, viata se desfasoara aproape normal de luni intregi, de parca nu s-ar fi intamplat nimic.

Publicitate

Cu toate acestea, Florida guvernatorului Ron De Santis a atins un record de peste 22.000 de cazuri pe zi, cu o crestere a spitalizarilor care aduce din nou spitalele de stat in pragul colapsului.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 7.095 de cazuri noi si 113 decese in 24 de ore

Dar nu exista nicio modificare asupra deciziilor luate, inclusiv cea de pedepsire a celor care forteaza personalul spitalului sau cel al vaselor de croaziera sa se vaccineze. „Exista un fel de isterie, ei descriu situatia din Florida mai rau decat este cu adevarat”, sustine De Santis, vazut ca un star in devenire al republicanilor care aspira sa devina mostenitorul pozitiei lui Donald Trump la Casa Alba.

Publicitate

De Santis este unul dintre guvernantii „rebeli” si „iresponsabili” asupra carora Joe Biden s-a napustit in urma cu cateva zile. „Va rugam sa ne ajutati, iar daca chiar nu vreti sa colaborati, macar dati-va la o parte”, a spus Biden, semn ca in SUA, mai mult decat in alte tari, lupta impotriva pandemiei s-a transformat intr-o adevarata batalie ideologica.

La fel ca Ron De Santis, colegul Kristi Noem din Dakota de Sud sau guvernatorul Texasului, Greg Abbott (care a semnat un decret care interzice oricui sa introduca cerinta de vaccinare) sunt mari aliati ai fostului presedinte Trump, care nu si-a ascuns niciodata scepticismul cu privire la recomandarile stiintei privind pandemia.

Citeste si articolul :   Benajamin Netanyahu, prima declaratie dupa ce a fost vaccinat impotriva COVID: „Inceputul revenirii la viata normala”

Astfel, harta pandemiei arata America impartita in doua. Si daca in state precum New York exista o rata mai mare de imunizare si exista noi restrictii severe, in altele, viata este normala, in ciuda faptului ca o mare parte a populatiei nu a primit inca prima doza.

In randul celor nevaccinati, noile infectii lovesc cel mai mult, in proportie de 98%. Intre timp, ca parte a campaniei de vaccinare, multe posturi TV continua sa difuzeze videoclipuri care se vor a fi ”lectii” pentru cei care se opun vaccinarii.

CNN a transmis un filmulet care infatiseaza un barbat intubat care regreta ca ar putea muri fara a participa la nunta fiicei sale.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.