Parintii sunt disperati si cer revenirea la scoala online la incidenta de 6 la mie: “Nu copiii sunt cei care trebuie sa plateasca”

Parintii elevilor cer mutarea orelor in online in localitatile unde rata de infectare depaseste 6 la mia de locuitori, in contextul in care numarul infectarilor din scoli a explodat in ultimele zile. Potrivit celor mai recente date publice, in prezent sunt aproape 13.000 de elevi si 4400 de profesori infectati cu COVID-19.

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti cere ministrilor in exercitiu ai Sanatatii si Educatiei ca elevii din localitatile unde incidenta COVID depaseste 6 la mia de locuitori sa ramana acasa si sa invete in sistem online.

„Va adresam rugamintea ca, in interesul superior al copiilor/elevilor, sa dispuneti, in regim de urgenta, modificarea Art. 6 din Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021, in sensul permiterii suspendarii activitatilor didactice cu prezenta fizica a elevilor la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar, in localitatile in care rata incidentei este mai mare de 6/1000 de locuitori, prin decizia argumentata a organismului de conducere al unitatii de invatamant preuniversitar – consiliul de administratie, dupa consultarea prealabila a consiliului profesoral, asociatiei de parinti/consiliului reprezentativ al parintilor si consiliul scolar al elevilor de la nivelul UI, cu informarea ISJ/ISMB, indiferent de numarul de clase suspendate”, scrie in scrisoarea trimisa de Federatie ministrilor Sorin Cimpeanu si Cseke Attila.

Citeste si articolul :   Ce avem voie sa facem si ce nu, in timplul starii de alerta. Toate regulile dupa 15 mai.

„Totodata va solicitam sa se garanteze desfasurarea procesului educational online pentru toti elevii din invatamantul preuniversitar diagnosticati cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severa, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilitati, tratament imunosupresiv sau alte afectiuni cronice, cu avizul si recomandarile specifice ale medicului curant si cu acordul scris al parintilor”, mai scrie in document.

Publicitate

„Federatia noastra a sustinut permanent necesitatea desfasurarii cursurilor cu prezenta fizica a elevilor si suntem pe deplin constienti de dezavantajele scolii online, insa, nu putem pune in pericol sanatatea copiilor si a familiilor noastre”, se mai arata in scrisoare.

In mai putin de o luna de la inceputul noului an scolar, aproape 13.000 de elevi si 4400 de profesori s-au infectat cu COVID-19.

Sorin Cimpeanu a vorbit duminica seara, la Digi24, despre parintii care se tem sa-si lase copiii la scoala in localitatile unde rata de infectare este mare, dar scolile raman totusi deschise.

Citeste si articolul :   Fabrica de tricotaje din Motru, inchisa dupa ce mai multi angajati s-au imbolnavit de coronavirus

„Nu poti condamna un parinte pentru ca este temator in raport cu starea de sanatate a propriului copil. Poti sa intelegi aceasta teama, dar poti sa-i explici inca o data, ca nu copiii sunt cei care trebuie sa plateasca costurile unei atitudini generalizate in randul intregii populatii a Romaniei”, a spus ministrul Educatiei.

„Acei parinti care au o frica foarte mare pot face ceva extrem de util pentru copii: sa se vaccineze. Si ei, si bunicii. Fac un apel ca parintii sa nu isi trimita copiii la scoala, daca au simptome specifice”, a adaugat Cimpeanu.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.