Tataru a facut anuntul. Cand va primi Romania vaccinul impotriva noului coronavirus

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a anuntat ca Romania ar putea beneficia de un vaccin impotriva Covid in primul trimestru al anului viitor, dar pana in acel moment, romanii trebuie sa respecte regulile si masurile sanitare.

„Comisia Europeana are in discutie, in acest moment, in evaluare si contractarea cu 6 firme producatoare. Sunt deja doua care au semnat contractul. Noi suntem acolo, urmeaza ca in primul trimestru al anului viitor sa beneficiem de un prim vaccin si in prima jumatate sa putem sa il si facem la noi in tara”, a declarat  NeluTataru la Digi 24, miercuri seara.

Nelu Tataru a mai declarat ca imunizarea se face fie trecand prin boala, fie avand un vaccin.

„Aceasta pandemie poate fi trecuta doar cu respectarea unor reguli. Nu putem sa ne imunizam, decat trecand prin boala sau avand un vaccin. Nu stiu daca ne permitem sa trecem prib boala, in acest moment, fortat. Atunci vom aplica acele reguli si masuri care ne-au facut ca pana acum sa gestionam destul de bine aceasta pandemie”, a mai spus Tataru.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca studiul de prevalenta continua, dar intr-un ritm mai scazut.

Citeste si articolul :   Gabriel Cotabita are COVID.

„Studiul de prevalenta continua intr-un ritm mai scazut. Procentul era de 3,86 era la ultimele studii si ultimele calcule facute, dupa primele 12.900 de probe de ser prelevate”, a mentionat Nelu Tataru.

Autor