Orban il desfinteaza pe Klaus Iohannis: “Nu a facut altceva decat sa distruga PNL”

Ludovic Orban, fostul lider PNL, spune ca presedintele Klaus Iohannis ar incalca Constitutia, daca l-ar desemna premier tot pe Florin Citu, si ca “e o ineptie politica” sa fie propus Citu, in conditiile in care astfel nu exista nicio sansa de a forma o majoritate parlamentara, scrie news.ro.

“Iohannis si-a incalcat statutul constitutional (…) si toata actiunea lui Iohannis in ultimele trei luni de zile nu a facut altceva decat sa distruga PNL, sa distruga coeziunea, sa afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale Romaniei”, a declarat Ludovic Orban. Fostul lider mai spune ca “o discutie pe tema suspendarii presedintelui poate avea loc, dupa ce se vor derula toate evenimentele legate de investirea Guvernului”, dar admite ca e o procedura complicata.

Publicitate

“O aberatie, o propunere in primul rand neconstitutionala. Dupa demiterea mea prin motiunea de cenzura din februarie, in momentul in care presedintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR si CCR a luat decizia conform careia premierul care a fost demis la motiunea de cenzura nu mai poate fi propus premier.

Citeste si articolul :   Presedintele Iohannis anunta noi restrictii!

Ar trebui sa citeasca, mai ales ca e o chestiune care tine de istoria PNL. De asemenea, e o ineptie politica sa vii sa-l propui pe Florin Citu, in conditiile in care, practic, cu aceasta propunere de premier, nu exista nicio sansa de a forma o majoritate parlamentara. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au intrunit noaptea, ca hotii, intr-o sedinta convocata pe picior, ca pentru a putea investi un Guvern, este necesara o majoritate de 234 de voturi.

Publicitate

La ora actuala, PNL impreuna cu UDMR nu detin decat 163 de parlamentari (…). Aceasta decizie reprezinta o dovada elocventa a ruperii de realitate atat a lui Florin Citu, cat si a apropiatilor lui Florin Citu si arata ca, pentru acesti colegi ai mei, Romania nu conteaza, ci conteaza interesele lor de grup”, sustine Orban.

Orban il acuza pe Klaus Iohannis ca a incalcat Constitutia

“Iohannis si-a incalcat statutul constitutional, s-a coborat la a interveni in competitia interna a unui partid politic si toata actiunea lui Iohannis in ultimele trei luni de zile nu a facut altceva decat sa distruga PNL, sa distruga coeziunea, sa afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale Romaniei. Acesta este adevarul, un adevar care este vazut de un numar din ce in ce mai mare de romani. Practic, Iohannis pare ca nu mai are nicio legatura cu realitatea si toate actiunile lui Iohannis sunt cu efecte negative pentru Romania”, a declarat Ludovic Orban.

Citeste si articolul :   Multe universitati din Europa au decis izolarea generala a studentilor in campusuri

“Normal ca a incalcat Constitutia. Cum sa vii la Congresul unui partid, sa sustii un candidat? Si daca-l va desemna pe Florin Citu, va incalca Constitutia, pentru ca nu respecta o decizie a CCR. De altfel, nici nu pot sa-mi imaginez ca poate sa ajunga chiar in situatia de a incalca atat de flagrant si de evident o decizie a CCR”.

 Presedintele ar trebui suspendat?

“Procedura de suspendare e o procedura complicata, iar procedura de suspendare este urmata de referendumul de demitere, in termen de maxim 30 de zile. O discutie pe aceasta tema poate avea loc, dupa ce se vor derula toate evenimentele legate de investirea Guvernului, dar repet, pentru mine, fundamental e interesul Romaniei. Interesul Romaniei este ca aceasta criza politica sa inceteze cat mai repede”, a mai spus Orban.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.