Un medic roman rupe tacerea. Ce se intampla, de fapt, in spitale

Elena Copaciu, medic primar de ATI la Institutul de Boli Infectioase ”Matei Bals” din Capitala, ne prezinta „Jurnal de „front” pandemic!”. Medicul expune, intr-o postare pe retelele de socializare, cateva cazuri grave care au ajuns in spital.

“Jurnal de “front” pandemic!

Publicitate

68 de ani, singura, nevaccinata, cu simptome Covid de o saptamana, adusa de la sute de km distanta pt internare, de doi preoti din parohia sa! Direct la critici!

42 de ani, barbat, nevaccinat, miocardita virala Covid_19. Stare critica

Publicitate

Pacient in jur de 70 de ani, adus cu forta de familie la camera de garda, simptomatic de multe zile, saturatie in oxigen a sangelui- 60%!!…admis direct in terapie intensiva!

4 pacienti de diverse varste internati simultan cu fenomene de miocardita virala asociata pneumoniei Covid_19 cu mutatia delta.

Teolog, peste 50 de ani, cu comorbiditati, nevaccinat, externat dupa cam 5 saptamani, 4 in terapie intensiva. Colegii sai de salon au fost mai putin norocosi!

Tineri cu sau fara comorbiditati, nu cred in virus si nici in vaccin, chiar cu masti de CPAP sunt foarte conectati la mediul lor profesional si raman asa pana suntem nevoiti sa ii sedam si aplicam metode invazive pentru a mentine oxigenarea la un nivel care sa nu afecteze functionarea organelor interne!

Citeste si articolul :   Imaginile care fac inconjurul lumii. Un tanar isi cere in casatorie iubita inainte ca ea sa se stinga de cancer

Din 17 august reanimarea noastra e plina cu critici Covid, mutatia delta. Am dublat capacitatea de admisie. Nu vreti sa stiti cu ce eforturi! Ne pregatim poate de triplare! Dar nu asa se face medicina acestui secol in Europa! E vremea sa intelegem exigente de sanatate publica si sa decidem noi ca societate, ce dorim de fapt? Care ne sunt prioritatile!

Cred ca noi ca popor nu am inteles ce importanta e sanatatea! Cand esti sanatos poti sa iti urmezi toate visurile! Fara sanatate e mult mult mai greu!”, a scris medicul pe Facebook.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.