Ministrul Educatiei anunta noi reguli pentru elevi

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a transmis instructiunile pentru aplicarea Ordinului nr. 5338/1082/2021 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor/institutiilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Cimpeanu a mentionat ca elevii pot fi testati incepand cu a 8-a zi de la data confirmarii cazului pozitiv, in vederea reluarii cursurilor cu prezenta fizica. Personalul medical din cabinetul scolar poate asigura testarea elevilor.

„Pentru punerea in aplicare a prevederilor art. 6 din Ordinul nr. 5338/1082/2021, in cazul in care in unitatea de invatamant exista cabinet medical scolar, in vederea reluarii cursurilor cu prezenta fizica, elevii care vor sa se testeze incepand cu a 8-a zi de la data confirmarii cazului pozitiv, solicita acest lucru personalului medical din cabinetul scolar.

(2) In cazul in care in unitatea de invatamant nu exista cabinet medical scolar, elevii se vor adresa directiilor de sanatate publica judetene/a municipiului Bucuresti”.

Publicitate

Cum se face trecerea claselor la invatamantul online

„In vederea aplicarii dispozitiilor articolului 6 alineatul 1 din Ordinul 5.338 suspendarea cursurilor la nivelul unei grupe de invatamant ante-prescolari, prescolari sau clase de invatamant primar, gimnazial, liceal, profesional si postliceal nu necesita avizul CJSU/CMBSU, suspendarea facandu-se direct, prin decizia Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant preuniversitar/conexe, cu avizul Inspectoratului Scolar Judetean/al Municipiului Bucuresti”, conform documentului.

(2) Decizia CJSU/CMBSU este necesara doar in cazul suspendarii cursurilor cu prezenta fizica la nivelul intregii unitati de invatamant.

ART.3 Inspectoratele Scolare Judetene/al municipiului Bucuresti, precum si unitatile de invatamant/conexe vor duce la indeplinire prevederile prezentei instructiuni”, anunta ministerul Educatiei.

“Este nevoie de 70 milioane de teste cu saliva pentru elevi si angajati din invatamant pana la finalul semestrului I”

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca elevii ar putea fi testati doua ori pe saptamana

“O achizitie de nivel foarte mare, pentru ca au ramas din cele 14 saptamani de scoala din semestrul intai un nr de 11 saptamani; 11 saptamani, 3,2 milioane de beneficiari. Avand in vedere ca procesul de screening necesita posibilitatea de testare a tuturor, 6,2 milioane teste necesare saptamanal, prin inmultirea cu 11 rezulta 70 milioane de teste pe baza de saliva.

Citeste si articolul :   VIDEO Accident de mina in China: 11 mineri salvati dupa doua saptamani

Potrivit ministrului Educatiei, minorii pot fi testati doar cu acordul parintilor, iar in cazul in care testele de saliva vor fi pozitive, ele vor trebui confirmate si printr-un test RT-PCR.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.