Avocatul Poporului, atac duc la adresa Guvernului: ”Certificatul verde, practic, in Romania nu mai exista.

Avocatul Poporului Renate Weber a declarat ca masura eliminarii testelor pe care o aveau la indemana cei nevaccinati pentru a putea vietui neingraditi, este discriminatorie. Renate Weber, a precizat ca aceasta masura ne face, din nou, unici in Uniunea Europeana (UE).

Institutia pe care o conduce a atras atentia inca de la inceputul pandemiei cu privire la masurile care incalca drepturile omului sub pretextul protejarii lui. Avocatul Poporului a intervenit, de asemenea, in scandalul certificatului obligatoriu pentru medici.

Datorita noilor reglementari in contextul cresterii ratei de incidenta la nivelul intregii tari, se limiteaza drastic drepturile celor nevaccinati la o viata “normala”.

“Cel mai evident lucru care iarasi ne face unicat in toata Uniunea Europeana este faptul ca certificatul verde, practic, in Romania nu mai exista”, spune Avocatul Poporului.

“Din momentul in care ai scos posibilitatea testarii, asta inseamna intr-adevar discriminare, ca pana la acest moment, cata vreme lumea se putea testa, aveai de ales intre cele trei optiuni.

Citeste si articolul :   Vesti noi din Italia. Guvernul ia in calcul repornirea economiei, treptat, dupa Pastele catolic

De aia si-au batut capul atata in Parlamentul European, de aia au negociat cu toate statele membre si asta este certificatul verde european. Cum numai in Romania el nu mai este in ordine? Asa cum internarile alea obligatorii numai la noi au fost… Este incredibil ca la un an si opt luni de cand s-a declansat pandemia asta noi continuam sa avem pozitii care ne singularizeaza in ansamblul statelor Uniunii Europene”, a mai spus Avocatul Poporului, la Antena 3.

Autor