Tragedie aviatica! Avion romanesc prabusit la Milano. Nimeni nu a supravietuit

Tragedie aviatica! Un avion condus de unul dintre cei mai bogati romani s-a prabusit duminica la Milano, in Italia. Avionul ii apartinea lui Dan Petrescu, un om de afaceri si magnat imobiliar, care era la bord impreuna cu familia si alti doi prieteni. Toata lumea a decedat.

Avionul privat de mici dimensiuni, un Pilatus fabricat in 2015, s-a prabusit in Italia, langa Milano. La bord se aflau 8 oamani, iar presa din Italia scrie ca nu exista niciun supravietuitor. La mansa era un roman, scriu jurnalistii italieni. Este vorba de magnatul imobiliarelor, Dan Petrescu. Alaturi de el, in avion se aflau sotia si copilul lor, alaturi de alti cinci prieteni, a caror nationalitate inca nu este cunoscuta.

Vladimir Cohn, prietenul si partenerul de afaceri al lui Dan Petrescu, spune ca ar fi fost si un copil de doua luni care fusese botezat de curand.

Avionul decolase de pe aeroportul international Linate, cu destinatia Sardinia, si s-a prabusit, la scurt timp dupa decolare, intr-o suburbie a orasului Milano. Unii martori spun ca au vazut flacari la un motor.

Avionul a cazut peste o cladire cu doua niveluri, in curs de renovare, folosita pentru birouri si parcare pentru autobuze. Nimeni nu era insa acolo.

Nu departe de locul prabusirii se afla si o statie de metrou. Insa nu exista alte victime la sol, au confirmat autoritatile. Au luat foc si cateva masini aflate in apropiere, toate goale, in momentul accidentului.

Potrivit Autoritatilor Aeronautice Civile, avionul era inregistrat pe numele unei companii pe care o detinea omul de afaceri Dan Petrescu. Aeronava de productie elvetiana a fost cumparata in 2015.

Pe 30 septembrie, la ora 5:25 avionul a decolat de pe aeroportul Baneasa. A ajuns la Milano la ora 09.00.

Duminica dupa-amiaza, la ora 13:00, aeronava a decolat de la Milano cu destinatia Sardinia. Imediat dupa decolare, pilotul a decis sa se intoarca.

Sorin Stoicescu, expert in aviatie: “O aeronava inregistrata in Romania, Pilatus, monomotor, de fabricatie elvetiana. Se pare ca a fost un incident si pilotul a decolat de pe aeroportul Linate, de la Milano si a intrerupt decolarea, adica a revenit catre aeroport, insa in proximitatea acestuia s-a prabusit peste o cladire aflata in constructie.”

Este posibil ca pilotul sa fi pierdut controlul aeronavei, din motive tehnice. Ori i s-a facut rau la mansa, spune expertul in aviatie Sorin Stoicescu.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania! A decedat cunoscutul bucatar Adrian Pop. S-a deschis dosar penal

Sorin Stoicescu, expert in aviatie: “Pilotul, la un moment dat, a pierdut controlul aeronavei pentru ca s-a prabusit pe o cladire, adica nu a ales un spatiu in care sa cada avionul, deci nu a mai putut sa-l controleze. Acesta este evident, daca el s-a prabusit pe o cladire inseamna ca in momentul acela ori nu mai putea sa stapaneasca aeronava, deci ar fi fost intr-o anumita incapacitate, ori probabil ca, probabil ca era mort.”

Martorii spun ca au auzit o explozie cand avionul s-a prabusit peste cladirea de doua etaje care era goala.

Prabusirea avionului a provocat distrugeri cladirii, iar cateva masini parcate au luat foc.

Cauza dezastrului va fi stabilita de o comisie tehnica din Italia. La investigatie vor participa si autoritatile din Romania.

MAE, prima reactie:

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al Romaniei la Milano, s-a autosesizat in urma informatiilor publicate de presa italiana cu privire la prabusirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orasului Milano si a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile italiene pentru a obtine informatii referitoare la cetatenia si identitatea persoanelor afectate.

Citeste si articolul :   Breaking: Avion cu peste 180 de pasageri la bord, prabusit in India. VIDEO

Potrivit informatiilor comunicate de autoritatile italiene reprezentantilor oficiului consular, din cercetarile efectuate pana la acest moment, rezulta ca printre persoanele decedate se afla doi cetateni romani, cu dubla cetatenie.

Totodata, oficiul consular nu a primit, pana la acest moment, solicitari de asistenta consulara cu privire la acest incident.

Consulatul General al Romaniei la Milano continua dialogul cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, conform competentelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neinsufletite si eliberarea certificatelor de deces”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.