Cinci obiceiuri pentru o viata lunga, sanatoasa si fericita

Multi oameni doresc sa inceapa un stil de viata dar dupa doar cateva zile isi dau seama ca acest lucru nu este atat de usor pe cat parea. Cu toate acestea, acest proces poate fi facilitat prin introducerea treptata a obiceiurilor bune in viata ta, care te vor ajuta sa devii mai sanatos si mai activ, precum si sa reduci semnificativ nivelul de stres. Iata cateva dintre ele.

Nu inceta sa te recunosti

Cu totii suntem foarte diferiti si unici in felul nostru si ceea ce functioneaza excelent pentru o persoana nu este deloc potrivit pentru alta. Prin urmare, este foarte important sa intelegeti ce este potrivit pentru dvs. De exemplu, unora le place sa ia un mic dejun lung si consistent, in timp ce altii, dimpotriva, prefera sa manance o banana din mers si sa fuga dupa afaceri. Asadar, nu incetati sa experimentati si sa va aflati preferintele. Stiind exact ce iti place iti va fi mai usor sa faci orice schimbare in viata ta.

Citeste si articolul :   Top Sase pensiuni din Romania cu piscine fabuloase, perfecte pentru o vacanta de poveste

Pastrati la vedere alimentele sanatoase

Daca doriti sa mancati alimente mai sanatoase, incepeti cu cel mai simplu lucru – cumparati alimente si umpleti frigiderul si dulapurile de bucatarie cu ele. Indepartati toate pericolele si puneti in prim plan alimentele sanatoase: legume, fructe, peste, nuci, fructe de padure, iaurt natural, fasole, paine integrala, cereale etc.

Gasiti tipul de activitate fizica care va place cu adevarat

Nu tuturor le place sa mearga la sala, sa alerge sau sa danseze intr-un grup . Daca vrei sa faci sport, dar intelegi ca culturismul sau maratoanele nu sunt placerea ta , gaseste ceva care iti aduce cu adevarat placere. Poate fi orice vrei: inot, yoga, alpinism, mers pe jos, orice sport de echipa etc.

Publicitate

Gatiti acasa

Pranzul sau cina intr-un restaurant sunt minunate, dar, din pacate, nu este intotdeauna util, deoarece nu puteti cunoaste cu siguranta continutul de calorii al felului de mancare, prospetimea ingredientelor din acesta, compozitia lor etc. In timp ce gatiti acasa va permite sa  controlati  absolut totul: marimea portiei, cantitatea de sare, zahar, ulei si nutrienti. Prin urmare, gateste cat mai des pe cont propriu sau cu cei dragi. Acest lucru va avea un efect pozitiv nu numai asupra sanatatii tale, ci si asupra relatiilor tale.

Citeste si articolul :   Cinci motive pentru care parul se subtiaza si cade

Incearca sa ramai pozitiv

Incercati sa nu va lasati agatati de probleme, necazuri, vecini rai  si trecatori nepoliticosi. Acest lucru nu va duce la nimic bun. In schimb, concentreaza-te pe ceva pozitiv si multumeste mai des pentru ceea ce ai. Practica recunostintei pare ciudata, dar va ajuta sa ramaneti  pozitiv, sa va linistiti si sa usurati stresul.

Publicitate

Publicitate

Autor