Consumati un avocado pe zi pentru a pierde in greutate, pentru a va proteja impotriva diabetului, pentru a evita cancerul si multe altele

1. Abundenta grasimilor sanatoase

Avocado este plin de grasimi sanatoase, cum ar fi grasimile mononesaturate. Aceste grasimi sunt extrem de importante in reducerea riscului de atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale, precum si a nivelurilor de colesterol rau din sange.

2. Ajuta la scaderea in greutate

Acest fruct este un mare aliat in orice dieta de slabit. Potrivit unui studiu publicat in Nutrition Journal, o jumatate de avocado din meniul de pranz poate promova pierderea in greutate la persoanele supraponderale, datorita continutului ridicat de fibre, promovand astfel sentimentele de plenitudine.

3. Controlul tensiunii arteriale

Avocado are un continut ridicat de potasiu, care este foarte important in reducerea efectelor sodiului asupra organismului. Un avocado contine mai mult de 20% din doza zilnica recomandata pentru potasiu. Potrivit cercetatorilor , este o sursa naturala de potasiu extrem de benefica pentru mentinerea sub control a tensiunii arteriale.

4. Imbunatatiti sanatatea cardiovasculara

Colesterolul ridicat din sange dubleaza riscul bolilor de inima. Potrivit unui studiu, consumul de avocado in mod regulat poate reduce semnificativ colesterolul LDL (colesterol rau) din sange si poate imbunatati sanatatea inimii.

5. Bogat in nutrienti

Fructele de avocado ofera o gama larga de nutrienti, inclusiv multe minerale si vitamine intr-o singura portie: vitaminele C (17% din valoarea zilnica recomandata), E (10%), K (26%), B5 (14%), B6 (13%), cupru (19%), folat (20%) si potasiu (14%).

Citeste si articolul :   Care sunt beneficiile produselor apicole?

6. O mai buna absorbtie a nutrientilor

Nu este important doar sa furnizati nutrienti organismului, ci este esential ca acesti nutrienti sa fie bine absorbiti. Acest lucru se refera in special la substantele nutritive solubile in grasimi, adica substantele nutritive solubile in grasimi, cum ar fi vitaminele A, E, K si D. Si avocado ofera atat substante nutritive, cat si grasimi sanatoase pentru a asigura absorbtia lor completa de catre organism.

7. Imbunatatiti absorbtia antioxidantilor

Adaugarea unei jumatati de avocado la o salata care contine morcovi, salata verde si spanac imbunatateste semnificativ absorbtia antioxidantilor din aceste legume. Cu alte cuvinte, avocado absoarbe de 8,3 ori alfa-caroten, de 13,6 ori beta-caroten si de 4,3 ori luteina.

8. Protectia impotriva  diabetului

Diabetul este una dintre cele mai raspandite boli de astazi. Cu toate acestea, avocado este extrem de benefic in mentinerea nivelului de zahar din sange sub control, reducand astfel riscul de diabet. Potrivit unui studiu , o jumatate de avocado pentru micul dejun impiedica cresterea zaharului din sange.

Citeste si articolul :   Top 10 bauturi detoxifiante

9. Ameliorarea durerii

Potrivit unui studiu realizat in Franta in 1997, extractul de avocado este benefic in reducerea simptomelor artritei. Are proprietati antiinflamatorii puternice, care amelioreaza si alte forme de durere de origine inflamatorie.

10. Reduceti inflamatia

Potrivit expertilor, inflamatia cronica este cauza principala a celor mai multe boli moderne, inclusiv alergii, boala Alzheimer, astm, boli de inima si cancer. Cu toate acestea, potrivit unui studiu din 2006, acidul oleic gasit in avocado, care este aceeasi grasime mononesaturata gasit in uleiul de masline, poate reduce inflamatia.

11. Imbunatatiti sanatatea ochilor

Potrivit unui studiu al Centrului de Cercetare Nutritie Umana Beltsville, zeaxantina si luteina, doi antioxidanti puternici gasiti in avocado, sunt extrem de benefice pentru tratamentul degenerescentei maculare. De fapt, avocado este considerat cea mai buna sursa de luteina printre fructe.

12. Un plus in caz de sarcina

Avocado este un excelent supliment la dietele pentru femeile gravide, deoarece este bogat in potasiu, vitamina B6, folat si vitamina C. Vitamina B6 este benefica pentru creierul fetal. In plus, folatul este esential pentru dezvoltarea fetala sanatoasa in timpul sarcinii timpurii. De asemenea, reduce boala de dimineata.

Citeste si articolul :   Oregano si beneficiile sale uimitoare

13. Protectia impotriva cancerului

Avocado poate ajuta la combaterea cancerului, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din California din Los Angeles. Extractul de avocado poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase de prostata. De asemenea, reduce efectele secundare ale chimioterapiei, potrivit unui studiu indian din 2011.

14. Digestie imbunatatita

Fibra este o parte esentiala a oricarei diete sanatoase si echilibrate, deoarece imbunatateste functionarea sistemului digestiv. Un singur avocado contine 7 g de fibre, ceea ce reprezinta aproape jumatate din cantitatea zilnica recomandata de fibre.

Autor