Doliu in presa din Romania. Cunoscutul jurnalist Horia Alexandrescu a decedat.

Doliu in presa din Romania. Jurnalistul Horia Alexandrescu a incetat din viata la varsta de 74 de ani. Anuntul trist a fost facut chiar de fiica acestuia, Anca Alexandrescu.

”Tata a plecat…”, a scris Anca Alexandrescu pe contul de Facebook.

Cine a fost Horia Alexandrescu?

Horia Alexandrescu (n. 9 aprilie 1947, Bucuresti), ziarist, director si fondator al unor gazete din peisajul media de dupa anul 1989, autor a 6 volume de publicistica, moderator al mai multor emisiuni de televiziune, presedinte al Fundatiei Romane pentru Jurnalism.

A absolvit Institutul de Educatie Fizica si Sport si Facultatea de Ziaristica, din cadrul Academiei „Stefan Gheorghiu”. Debuteaza in presa in anul 1971 la ziarul Sportul, iar apoi devine redactor al acestei publicatii. Din anul 1977 scrie la Scanteia Tineretului, iar din 1989 activeaza la sectia sport a Tineretului Liber. Dupa anul 1989 este secretar general de redactie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-sef adjunct la aceeasi publicatie. In anul 1990 a infiintat „Sport Star”, un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea artistica din Romania. S-a stins la 61 de ani

In toamna anului 1990, alaturi de Adrian Sarbu si de alti 5 jurnalisti a fondat cotidianul Curierul National, fiind totodata si directorul general al publicatiei. In 1992 vinde toate actiunile pe care le avea la Curierul National, iar in 1993 paraseste ziarul infiintat in 1990 si pune bazele unui nou cotidian, Cronica Romana, la care este si director general. Paraseste acest ziar in anul 2001 si infiinteaza cotidianul Independent.

In 2004 a realizat si moderat o emisiune la Televiziunea Romana, „Cafeneaua politica”, emisiune premiata cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Seicaru”. In 2009, o emisiune cu acelasi titlu, Cafeneaua Politica, este moderata de Horia Alexandrescu la postul de televiziune OTV, potrivit enciclopediaromaniei.ro.