Doliu in presa romaneasca. A incetat din viata jurnalistul Florin Condurateanu

Doliu in presa romaneasca. Jurnalistul Florin Condurateanu a decedat luni, in urma unui stop cardio-respirator.

Florin Condurateanu a incetat din viata, pe 28 iunie, chiar de Ziua Ziaristului Roman.

Cunoscut de marele public pentru modul in care si-a exercitat profesia de jurnalist, Florin Condurateanu a fost un om cu suflet mare care ajuta oamenii neconditionat.

Mihai Gadea a dat vestea trista.

“Este foarte greu sa va anunt ceea ce urmeaza. Colegul si prietenul nostru, unul dintre cei mai minunati oameni pe care i-am cunoscut vreodata, Florin Condurateanu, a incetat din viata. De-a lungul timpului, prin natura meseriei mele, am cunoscut si lucrat cu foarte multi oameni. Nu am intalnit pe nimeni ca Florin Condurateanu.

In urma cu putin timp am aflat ca scumpul nostru coleg si prieten a intrat in stop cardio-respirator si cu totii am sperat ca Florin Condurateanu, asa cum a invins intotdeauna, in profesie, in viata, sa invinga si in aceasta seara. Dar batalia aceasta, iata, nu a castigat-o.

Citeste si articolul :   O femeie de 98 de ani decedata, ridicata de politie, pentru ca medicul a refuzat sa ii elibereze certificatul de deces

Ceea ce insa a castigat a fost batalia cu intreaga viata. Ne aflam la finalul unui drum al unui om de un talent, de o generozitate, de o bunatate, cum nu stiu cati alti oameni l-ar putea concura vreodata. Florin Condurateanu este cunoscut de marele public pentru modul in care si-a exercitat profesia. Si-a exercitat-o impecabil.

A fost alaturi de cei mai iubiti romani si a reusit sa le spuna povestile. A reusit sa mearga in domeniul sanitar, de exemplu, cu o talent si cu o vocatie rar intalnita. Florin Condurateanu, mai mult decat orice insa si-a iubit tara, i-a iubit pe care locuiesc in aceasta tara. A luptat intotdeauna pentru marile valori cand acestea erau nedreptatite.

Publicul stie de asemenea, ca in momentele in care ne desparteam de mari valori, de mari talente ale acestui popor, nimeni nu reusea sa vorbeasca asa cum vorbea Florin Condurateanu in astfel de momente.

E foarte greu pentru mine in aceasta seara. E foarte greu sa vorbesti intr-un moment ca acesta. Florin Condurateanu intotdeauna stia sa sintetizeze si sa sa spuna exact ceea ce trebuia sa fie spus la un final de drum (…) La finalul unei vieti putem lasa in urma cariere, ceea ce Florin lasa. Dragul nostru Tutu, asa cum ii spuneam noi, lasa insa la finalul acestei vieti, unul dintre cele mai frumoase caractere pe care eu le-am vazut vreodata.

Citeste si articolul :   Mama Ilenei Ciuculete, in lacrimi la 4 ani de la disparitia fiicei sale

Unul dintre lucrurile pe care Florin Condurateanu le-a facut in aceasta viata este ca a salvat un numar impresionat de oameni. In momentul in care cineva era intr-un moment complicat al vietii, in momentul in care, de exemplu, eu am aflat ca tatal meu ar trebui sa fie operat pe inima, unul dintre oamenii cu care am vorbit in acele momente a fost Florin Condurateanu. Aveam o mare incredere in el, cunostea foarte bine sistemul medical si sfatul pe care mi l-a dat… Am hotarat ca doctorul respectiv, sa fie cel care il va opera pe tata. Acesta era nivelul de incredere pe care il aveam toti in Florin Condurateanu”, a spus Mihai Gadea, luni seara, la Antena 3.

Autor