Abia acum s-a aflat. De ce a decedat, de fapt, Cristina Topescu

De ce a decedat, de fapt, Cristina Topescu. Specialistii de la Serviciul de Medicina Legala Ilfov au finalizat, in sfarsit, analizele toxicologice si anatomopatologice in cazul decesului jurnalistei Cristina Topescu.

Specialistii au demonstrat stiintific ce a rapus-o, de fapt, pe Cristina Topescu. Este vorba despre o afectiune cardiaca. Astfel, documentele vor ajunge, simultan cu dosarul de expertiza medico-legala, la procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov.

Adevarul despre decesul jurnalistei Cristina Topescu

„Analizele toxicologice au iesit negative, adica in sange, in stomac si in tesuturi nu au fost evidentiate urme de alcool, de drog sau de substante nocive daunatoare corpului uman.

Examenul anatomopatologic efectuat microscopic dupa parcurgerea unor etape pregatitoare ale tesuturilor prelevate (parafinare, cernire…), a stabilit cauza mortii.

Este vorba de un infarct miocardic acut produs pe fondul unei ateroscleroze coronariane si a unei cardiopatii ischemice. Muschii striati ai cordului fusesea invadati cu grasime. E vorba de o uzura prematura a organismului, mai ales a vaselor de sange, din cauza alimentatiei si a sedentarismului”, potrivit evz.ro.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala din Romania. S-a stins din viata reputatul pneumolog

Dosarul va fi inchis in momentul in care investigatorii isi vor incheia procedurile judiciare deoarece moartea ziaristei a fost cauzata de anumite afectiuni patologice si nu exista suspiciunea comiterii unui omor.

Cum a fost descoperita Cristina Topescu

Cristina Topescu a fost descoperita fara viata in locuinta sa din Otopeni, judetul Ilfov, in ziua de 12 ianuarie 2020. Examinarea exterioara a cadavrului i-a facut pe legistii ilfoveni sa estimeze ca decesul jurnalistei s-a produs cu circa 15 zile inainte de momentul in care a fost gasita.

Autor