Salvare pentru mii de romani. Antibiotice Iasi anunta ca poate produce in 48 de ore 20.000 de tratamente anti-coronavirus daca ar avea acces la substanta activa

Unul dintre tratamentele despre care se spune ca are efect la pacientii cu COVID 19 poate fi produs la Antibiotice Iasi. Directorul fabricii spune ca ar putea produse usor mii de tratamente dar accesul la materia prima este dificil. Ioan Nani sustine ca are negocieri in India si China pentru a convinge autoritatile de acolo sa deblocheze pentru Romania peste 2 tone de substanta activa.

”Nu e greu de facut hidroxiclorochina. Din punctul de vedere al complexitatii tehnologice este un produs obisnuit. Problema nu e asta, ci accesul la o sursa de substanta activa. Furnizorii au crescut foarte mult preturile, chiar si de 100 de ori, iar principalii sunt in China si India, iar acele tari au limitat exportul, India l-a interzis”, a declarat Ioan Nani. Directorul Antibiotice Iasi spune ca tine legatura cu doua fabrici din India si una din China pentru a aduce substanta activa necesara producerii hidroxiclorochinei.

”Daca il aducem putem comprima un milion de comprimate, adica 20.000 de tratamente pentru 20.000 de persoane in 48 de ore. Incercam sa determinam autoritatile din India sa deblocheze pentru noi cateva tone, 2-3 tone de substanta activa”, a mai precizat Ioan Nani.

Citeste si articolul :   Vicepresedintele Societatii Romane de Terapie Intensiva: "In ATI e iadul, suntem Arca lui Noe"

Odata produs medicamentul in tara, este nevoie si de autorizare din partea Agentiei Nationale a Medicamentului, dar este de asteptat ca aceasta sa fie acordata foarte rapid, scrie topiasi.ro

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.