De ce ar trebui sa pastrati cojile de banane si portocale

Coaja de portocala

Daca doriti sa reciclati coaja de portocala, amintiti-va ca este adesea tratata cu pesticide, desi din fericire este mai putin tratata  decat alte fructe. Prin urmare, este mai intelept sa le spalati intr-o solutie constand dintr-o lingura de suc de lamaie, o lingura de otet alb si doua linguri de apa de la robinet.

Coaja de portocala este o mina de aur cand vine vorba de nutrienti. Coaja unei portocale  de dimensiuni medii contine aproximativ 60 de flavonoide si 117 substante nutritive diferite.

Beneficiile medicinale ale coajei de portocala

In terminologia ayurvedica, coaja de portocala are un gust de „titka”, ceea ce inseamna „amar”. Nu numai ca va poate accelera metabolismul, dar va poate ajuta digestia. Este un tratament excelent pentru gaze, arsuri la stomac, greata si varsaturi. De asemenea, ajuta la stimularea poftei de mancare. Este, de asemenea, utilizata pentru a dizolva flegma si pentru a trata atacurile de astm.

Aceste beneficii medicinale sunt derivate din uleiurile esentiale din coaja de portocala. Au caracteristici antimicrobiene si antiinflamatorii. In plus, uleiul esential cunoscut sub numele de „limonen” are capacitatea de a dilua acizii stomacului si sustine functia sanatoasa a intestinului si a ficatului.

Ajuta la scaderea nivelului de colesterol si actioneaza ca o bariera impotriva osteoporozei

Un studiu recent arata ca coaja de portocala poate reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor. Un alt studiu a aratat, de asemenea, ca actioneaza ca o bariera impotriva osteoporozei, datorita hesperidinei pe care o contine.

Citeste si articolul :   Acestea sunt cele 4 beneficii majore ale cepei pentru sanatatea ta

Calmeaza nervii si favorizeaza somnul

Uleiurile esentiale din coaja de portocala au un efect calmant si, prin urmare, pot fi folosite pentru a calma persoanele nervoase si a le ajuta sa adoarma.

Este un toner pentru piele

Frecarea usoara a pielii de coaja de portocala (daca este uleioasa) a fost folosita  pentru a ajuta la restabilirea echilibrului pielii  si pentru a o face mai moale si mai fina.

Coaja de portocala poate fi folosita si ca exfoliant natural. Are capacitatea de a elimina celulele moarte de pe suprafata pielii si de a lupta cu punctele negre. Poate fi folosit si pentru tratarea cosurilor si acneei, datorita proprietatilor sale de curatare, antibacteriene, antiinflamatoare si antifungice.

Parfum si aroma de portocala

Unul dintre celelalte lucruri minunate despre coaja de portocala este mirosul sau minunat. Rasare de indata ce curatati o portocala, umpland aerul cu un miros proaspat, acidulat. Puteti spori aroma fierband coaja de portocala in putina apa si adaugand un pic de condiment, cum ar fi cuisoare sau scortisoara. Apropo de condimente, nu ezitati sa adaugati putina coaja de portocala supelor si tocanitelor, pentru a le oferi un gust delicios.

Citeste si articolul :   Cele cinci beneficii ale ghimbirului

Coaja de banana

Diferentii antioxidanti, vitamine si minerale pe care le contine coaja de banane pot fi folositi nu numai ca remediu pentru multe probleme de sanatate si boli, ci si pentru regenerarea celulara. Sa aruncam o privire la unele dintre puterile sale.

Un agent de filtrare

Studii recente au aratat ca cojile de banane pot filtra cuprul si plumbul din apa.

Impotriva muscaturilor de insecte si a problemelor pielii, cum ar fi psoriazisul, negii si ridurile.

Infasurati zonaunde  ati fost muscat de o insecta cu o coaja de banana pentru a minimiza iritarea.

Coaja de banana are un efect magic asupra negilor, care nu numai ca ii face sa dispara, ci ii impiedica sa reapara. Pentru a face acest lucru, trebuie sa gasiti o modalitate de a aplica o bucata din aceasta pe veruc peste noapte, in timp ce continuati tratamentul prescris de medicul dumneavoastra).

Psoriazisul face pielea rosie, solzoasa. Coaja de banana poate reduce inflamatia si potoli iritarea. Trebuie doar sa infasurati zilnic cateva ore zonele infectate cu coaja de banana, pana cand vedeti imbunatatiri. Acest tratament ajuta si la rehidratarea pielii.

Citeste si articolul :   Cum sa gatesti orezul fara sa se lipeasca

In plus, datorita proprietatilor sale antihistaminice, coaja de banana poate trata o varietate de afectiuni, cum ar fi eruptii cutanate, dermatita si inflamatii si iritatii ale pielii, inclusiv arsuri solare.

Ea vindeca vanatai

Datorita proprietatilor sale regenerative, coaja de banana poate accelera vindecarea vanatailor.

Amelioreaza durerile de cap

In cazul unei dureri de cap, intindeti pe frunte o coaja de banana, culcati-va si relaxati-va, in timp ce substantele nutritive isi fac treaba.

Autor