Pentru a pastra un corp sanatos, este esential sa il purificati de toate toxinele. Alimentele pe care le mentionam in acest articol va vor ajuta sa usurati organele de purificare, si anume ficatul si rinichii.
Anghinare
Alimentele bogate in inulina prebiotica precum anghinarea si sparanghelul ajuta la promovarea formarii probioticelor in intestine. Unele cercetari au indicat ca atat inulina, cat si toate alimentele bogate in prebiotice pot juca un rol in functia sanatoasa a intestinului. In acest fel, detoxifierea ficatului este mai putin dureroasa si mai rapida. Potrivit dieteticianului, inulina creste imunitatea inainte ca nutrientii sa fie metabolizati de ficat.
varza de Bruxelles
Legumele crucifere, si anume varza de Bruxelles, varza, broccoli sau chiar conopida, sunt foarte bogate in fibre. Aceste legume sustin sanatatea intestinului, a rinichilor si a ficatului. Acest continut ridicat de fibre elimina in mod regulat toxinele si deseurile.
Pentru dietetician, este important ca alimentele sa contina sulforafan fitochimic. Intr-adevar, aceasta substanta ajuta la conservarea celulelor noastre, protejandu-le impotriva altor celule precanceroase. Substanta are si functia de a asigura buna functionare a organelor noastre.
Portocale
Alimentele bogate in antioxidanti, in special vitamina C, pot ajuta la imbunatatirea functiei hepatice. Si aceasta, prin producerea glutationului, o componenta al carei scop principal este detoxifierea ficatului.
Oua
Probabil ati auzit ca ouale sunt un remediu excelent pentru mahmureala. Acest lucru se datoreaza unui acid viu numit cisteina. Acesta din urma joaca un rol important in descompunerea acetaldehidei, un compus chimic utilizat in primul rand pentru indepartarea alcoolului din sange.
Cartofi dulci
Se stie ca cartoful dulce este bogat in vitamina B. Este utilizat in principal pentru a ajuta organismul in timpul proceselor de descompunere. Vitaminele B6 si B12, precum si acidul folic ajuta la digestia normala, functia sanatoasa a celulelor si metabolismul sanatos.
Lintea
Lintea si fasolea sunt surse bune de zinc. Un element chimic important pentru organism, deoarece contribuie la procesul biochimic esential pentru digestia si metabolismul ficatului.
Ovaz
Avand un continut ridicat de fibre solubile, ovazul este utilizat pentru a incetini rata de absorbtie din alimente.
Iaurturi
Dieteticianul spune ca probioticele sunt foarte frecvente in iaurt. Ele ajuta la promovarea sanatatii bacteriilor intestinale benefice, astfel incat organismul sa poata scapa cu usurinta de deseurile sale. In plus, iaurtul grecesc poate stabiliza nivelul zaharului din sange, deoarece are atat un continut ridicat de proteine, cat si un generator de carbohidrati.
Publicitate