Mersul pe jos este un medicament natural, regenereaza creierul, amelioreaza stresul si multe altele

Stiinta moderna tinde sa ofere tot mai multe dovezi pentru afirmatia lui Hipocrate despre beneficiile mersului pe jos, demonstrand inca o data intelepciunea si validitatea recomandarilor parintelui medicinei. Mersul pe jos chiar si 20 de minute pe zi reduce riscul de deces prematur cu o treime, potrivit unui studiu al Universitatii din Cambridge. In plus, mersul pe jos reduce stresul, tristetea si are puterea de a ajuta creierul sa se regenereze.

Originea bolilor

· Un stil de viata care induce inflamatii cronice

Una dintre marile probleme ale lumii occidentale moderne este, fara indoiala, modul sau unic de viata. Acesta din urma genereaza, fara indoiala, un numar incalculabil de afectiuni ale bolilor al caror punct comun este ca acestea rezulta dintr-o congestie generalizata a organismului si o stare de inflamatie cronica .

· Inflamarea cronica asociata cu „un spectru larg de boli neurodegenerative”

Publicitate

Inflamatia se caracterizeaza printr- o stare de hipoxie in celule si in intregul organism. Cand corpul contine prea multe deseuri si nu este capabil sa le elimine, se acumuleaza si stagneaza in spatiile interstitiale, sufoca celulele, le ataca si provoaca inflamatii pe scara larga. Celulele se scalda apoi in deseuri si nu mai primesc suficient oxigen si substante nutritive. Functionarea lor corecta este ingreunata si uneori degenereaza .

Citeste si articolul :   Acid pantotenic sau vitamina B5: functii si alimente care il contin

Mersul regenereaza creierul

Cu toate acestea, mersul pe jos ca activitate fizica imbunatateste circulatia lichidului interstitial ( limfa si glif ) si favorizeaza evacuarea deseurilor pe care le transporta.

Pe de alta parte, practicarea unei activitati fizice activeaza circulatia sangelui si oxigenarea acestuia. Celulele sunt astfel mai bine alimentate cu sange si beneficiaza de oxigenul si nutrientii pe care ii transporta.

Un studiu de la Universitatea British Columbia din Vancouver, Canada, arata ca exercitiile aerobice regulate, cum ar fi mersul pe jos, au dus la o crestere a dimensiunii hipocampului la participanti.

Mersul reduce sentimentele de tristete si depresie

Pentru Julie Garden-Robinson, specialist in alimentatie si nutritie la Universitatea de Stat din Dakota de Nord, „exercitiile moderate, cum ar fi mersul pe jos, ne poate imbunatati starea de spirit, consolidandu-ne inima si reducand riscurile. Avem diabet si multe alte probleme de sanatate. ”

Un studiu de la Universitatea Stanford a constatat, de asemenea, ca mersul timp de o ora in spatiul natural a redus semnificativ activitatea intr-o anumita zona asociata cu depresia si gandurile negative recurente din creierul participantilor.

Citeste si articolul :   Medic roman, despre pierderea mirosului: Cand este simptom de coronavirus si cand de o simpla viroza

Mersul amelioreaza stresul

Un studiu de la Universitatea Duke din Statele Unite a permis cercetatorilor, de asemenea, sa concluzioneze ca exercitiile fizice ar putea reduce anxietatea , precum si simptomele acesteia.

Drumul catre o mai buna sanatate a creierului

Alimentatie corespunzatoare

Pentru a va mentine creierul functionand in cel mai bun mod posibil si chiar pentru a va imbunatati abilitatile cognitive, adoptarea unei diete care nu provoaca inflamatii in corpul dumneavoastra este un pas necesar.

Astfel, alimentele care provoaca inflamatii in organism sunt urmatoarele:

– Grasimi trans (alimente prajite; margarina; chipsuri, fursecuri, prajituri si produse de patiserie, etc.)

– Glucide rafinate (cereale rafinate; zahar rafinat; sirop de glucoza-fructoza, etc.))

– Carne rosie si carne procesata

– Alcool si tutun

In ceea ce priveste alimentele antiinflamatoare, acestea sunt urmatoarele:

– Fructe si in special fructe rosii

Legume

– Peste gras

– Nuci

– Ulei de masline extravirgin

Somn bun

Pentru a avea un creier sanatos, este esential sa dormi suficient, deoarece creierul se curata in timpul somnului: circulatia sistemului glimfatic (lichidul interstitial al creierului a carui functie este de a elimina deseurile) este activ atunci cand dormi .

Citeste si articolul :   5 beneficii pentru sanatate ale cireselor care uimesc chiar si pe medici

Printr-un somn bun, promovam, prin urmare , evacuarea deseurilor si a toxinelor prezente in creierul nostru si ii permitem sa functioneze la capacitatea sa maxima.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.