5 moduri de a maximiza proprietatile lamaii

Lamaia este un citric care nu trebuie niciodata trecut cu vederea! Bogat in antioxidanti, vitamine (A, B, C, E), magneziu, fibre si alti nutrienti, lamaia este ideala pentru combaterea imbatranirii si detoxifierea organismului. Cititi mai departe si descoperiti 5 moduri de a maximiza proprietatile purificatoare ale lamaii!

1.Detoxifiaza corpul

Consumul unui pahar cu apa calduta cu  lamaie ajuta la detoxifierea organismului, asa ca gandeste-te sa bei aceasta bautura in fiecare dimineata pe stomacul gol. Lamaia este un diuretic natural, poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp si la imbunatatirea sistemului imunitar.

– Stoarceti o lamaie si amestecati-o cu un pahar de apa calduta, apoi beti.

2.Stimulati sistemul digestiv

Bogat in antioxidanti si substante nutritive, lamaia are proprietati purificatoare si preventive pentru a va pastra ficatul sanatos . Intr-adevar, consumul de suc de lamaie ajuta sistemul digestiv sa functioneze corect. Retineti ca un sistem digestiv bun va imbunatateste metabolismul, ceea ce va va permite sa slabiti si sa ardeti mai multe calorii.

Un studiu realizat de cercetatori indieni si publicat in BMC Pharmacology in 2005 arata ca hesperidina (unul dintre bioflavonoidele gasite in lamaie) are capacitatea de a proteja ficatul de daune.

3 . Lupta impotriva imbatranirii

Consumul de lamaie poate ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Acest lucru se datoreaza faptului ca anumiti compusi din lamaie pot combate radicalii liberi care provoaca defalcarea pielii si alte semne de imbatranire.

– Consumul de apa cu  lamaie poate favoriza hidratarea si purificarea pielii si poate ajuta la reducerea ridurilor pentru a mentine pielea tanara si stralucitoare.

– De asemenea, puteti aplica suc de lamaie pur, folosind o discheta  de bumbac, direct pe riduri. Lasa zeama de lamaie sa stea pe fata timp de 5 pana la 10 minute, apoi spala-o cu apa rece.

4.Improspateaza aerul din casa ta

– Faceti un amestec de lamaie, vanilie si rozmarin si turnati acest amestec intr-un pulverizator pentru a  improspata aerul. Acest sfat va va permite sa improspatati aerul din casa in mod natural.

Citeste si articolul :   Faceti acest lucru cu apa cu care udati muscatele, iar acestea isi vor dubla volumul de flori

– Puteti incerca alte parfumuri din alte ierburi. Asezati amestecul intr-o sticla de pulverizare. Ori de cate ori trebuie sa improspatati aerul, stropiti putin din amestecul de casa.

5.Pastrati merele proaspete

Proprietatile lamaii sunt diverse, iar aceasta ultima utilizare este surprinzatoare! Puteti folosi lamaia pentru a mentine merele in stare proaspata si pentru a preveni oxidarea acestora.

– Doar adaugati cateva picaturi de lamaie pentru a opri procesul de oxidare in mere.

Publicitate

Publicitate

Autor