10 alimente pe care nu trebuie sa le reincalziti niciodata

Pentru a evita risipa de alimente sau pentru a evita sa gateasca pentru urmatoarea masa, unii oameni prefera sa economiseasca resturile de mancare. Plaseaza apoi anumite alimente in recipiente din plastic sau sticla la frigider sau pe o farfurie acoperita cu folie de aluminiu pentru consum ulterior. Dar acest obicei poate fi daunator sanatatii si poate provoca tulburari de stomac. Descopera cele 10 alimente care nu ar trebui niciodata reincalzite pentru a evita problemele de sanatate.

Unele feluri de mancare trebuie consumate imediat dupa preparare. Pastrarea lor in frigider sau congelator pentru a le reincalzi poate fi daunatoare sanatatii. In plus fata de aroma modificata, isi pierd substantele nutritive si, in unele cazuri, pot deveni toxice. Descopera cele 10 alimente care nu trebuie reincalzite.

1. Cartoful

Prajit, piure sau gratinat, cartofii sunt o incantare pentru tineri si batrani. Dar nu este recomandat sa reincalziti un fel de mancare pe baza de cartofi. Intr-adevar, aceasta leguma isi pierde proprietatile nutritive si poate deveni greu de digerat.

2. Oua

Ouale sunt un aliment bogat in proteine si ofera o doza buna de energie. Dar incalzirea unui vas pentru oua a doua oara la o temperatura ridicata poate schimba compozitia oualor si poate interfera cu absorbtia lor de catre organism. Astfel, digestia poate fi lenta si dificila si pot aparea dureri de stomac.

3. Napul

Caracterizat printr-un continut ridicat de apa, napul este o leguma usoara care poate atenua anumite tulburari digestive atunci cand este gatita. Dar reincalzirea unui vas cu nap este o idee teribila. Intr-adevar, temperaturile ridicate pot face aceaste legume indigerabile si pot provoca intoxicatii alimentare atunci cand sunt consumate.

4. Ciuperci

Intr-un risotto, in supe sau intr-o pizza, ciupercile sunt legume care bucura papilele gustative ale tuturor. Cu toate acestea, daca un vas care contine ciuperci este reincalzit, gustul acestor alimente va fi modificat si poate aparea durere in stomac.

5. Orez

Multi oameni lasa orezul ramas pentru a doua zi. Dar aceasta este o greseala grava. Orezul trebuie consumat imediat dupa scoaterea lui din oala. Daca orezul este lasat la temperatura camerei prea mult timp, vor fi emise spori bacterieni din acest aliment. Daca sunt incalzite, este posibil ca aceste bacterii sa provoace intoxicatii alimentare.

6. Telina

Telina este o leguma bogata in fibre si antioxidanti care au grija de sanatatea noastra. Dar acest aliment contine nitrati care, atunci cand sunt incalziti, se transforma in nitriti. Acestea sunt compusi care pot fi periculosi pentru organism.

Citeste si articolul :   Beneficiile pentru sanatate ale lamaii, usturoiului si ghimbirului

7. spanac

Bine aprovizionat cu vitamine, antioxidanti, fier, magneziu si fibre, spanacul este o leguma care ofera beneficii extraordinare organismului. Dar daca va ganditi sa va puneti vasul cu spanac din noaptea precedenta la cuptorul cu microunde, nu! Spanacul trebuie consumat imediat dupa gatit, deoarece poate produce nitriti atunci cand este incalzit.

8. Pui

S-ar putea sa fiti tentati sa salvati restul de pui fript pentru urmatoarea masa. Dar este mai bine sa pregatiti un sandvis rece cu puiul ramas decat sa il reincalziti a doua oara. Si, dintr-un motiv intemeiat, pasarile de curte nu trebuie reincalzite cu riscul de a deveni indigerabile si de a provoca dureri de stomac si gaze. Cu toate acestea, daca doriti absolut sa-l mancati fierbinte, reincalziti-l intr-o tigaie la foc foarte mic.

9. Sfecla

Sfecla rosie poate fi consumata cruda in salate sau sucuri, sau gatita, in supe sau ca insotitor al carnii. Dar la fel ca telina si spanacul, sfecla contine nitrati. Astfel, reincalzita, sfecla gatita poate lasa compusii toxici sa apara in vasele noastre de gatit.

Citeste si articolul :   8 alimente si bauturi care accelereaza imbatranirea pielii

10. Fructe de mare

Delicioase dupa bunul plac, fructele de mare trebuie consumate atunci cand sunt cat mai proaspete. Aceasta inseamna ca orice reincalzire la cuptor sau cuptor cu microunde nu este indicata. Se stie ca aceste ingrediente se deterioreaza rapid si pot duce la intoxicatii alimentare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.