Beneficiile incredibile ale pepenelui verde: de la coaja pana la seminte

Pepenele verde ajuta la eliminarea toxinelor din organism, este un diuretic excelent, curata rinichii si ficatul . Datorita continutului considerabil de vitamine (C, B1, B2), caroten, acid folic, acid pantotenic si multe alte substante utile, pepenele verde imbunatateste procesul digestiv, are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. Medicii recomanda pepenele verde persoanelor predispuse la formarea de pietre la rinichi si ficat, cu guta si anemie.

De asemenea, pepenele verde contine multe fibre, motiv pentru care elimina colesterolul din organism, care este principalul vinovat al aterosclerozei. Pepenele verde favorizeaza eliminarea bilei stagnante, care imbunatateste tenul si functia tractului digestiv. Vedeta verii este capabil sa expulze nisipul din rinichi – atunci cand este consumat timp de 4-5 zile, aproximativ 2 kg de pepene verde pe stomacul gol zilnic, de preferinta in doua doze.

De asemenea, pepenele verde contine tipuri de zahar usor digerabile si nu este contraindicat nici macar pacientilor cu diabet zaharat . Pentru persoanele care respecta o dieta, pepenele verde este o delicatesa ideala, deoarece un kilogram de pulpa de pepene verde contine doar 500 de calorii.

In lupta pentru o silueta subtire, pepenele verde este bunul tau ajutor. Cel mai adesea, zilele de post cu pepene verde sunt aranjate pentru scaderea in greutate, cand se consuma doar pepeni in timpul zilei – 1,5-2 kg de pulpa pentru cinci mese – si nimic altceva. Este mai bine sa aranjati astfel de zile de post nu mai mult de doua ori pe saptamana. De asemenea, se recomanda sa consumati pepene verde cu paine neagra in zilele de post. In absenta contraindicatiilor, este posibil sa se aranjeze „postul de pepene verde”, cand, in afara de pepeni si paine neagra, nu se mananca nimic timp de 3-4 zile.

„Resturi” utile

In scopuri medicinale, pepenele verde poate fi utilizat atat intern, cat si local . De exemplu, pentru eczeme si psoriazis in timpul „postului de pepene verde”, se recomanda aplicarea pulpei de pepene verde in zonele afectate. Sucul si pulpa de pepene verde au un efect de intinerire si au un efect benefic asupra pielii. Pentru a obtine efectul optim, este recomandat sa faceti masti de pepene verde – inmuiati tifonul cu suc si puneti-l pe fata si gat timp de 20 de minute, apoi spalati fata.

Majoritatea, dupa ce au mancat pepene verde, arunca cojile si semintele si nici nu cred ca resturile de pepene verde pot fi foarte utile. Coaja de pepene verde poate fi uscata. Vor fi la indemana in alte perioade ale anului, cand se va termina sezonul de pepene verde, deoarece crustele uscate in cuptor pot fi pastrate mult timp. Un decoct de coji de pepene verde amelioreaza perfect umflaturile asociate bolilor de inima si de rinichi, ajuta la reumatism.

In plus fata de detoxifierea generala a corpului, pepenele verde este utilizat pentru a trata boli specifice, de exemplu, colita – inflamatia intestinului gros. O reteta populara pentru tratamentul colitei este o infuzie de coji de pepene verde. Aproximativ 100 g de cruste uscate sunt infuzate cu 500 ml de apa clocotita. Luati o jumatate de pahar de 4-5 ori pe zi.

Samanta vindecatoare

Degeaba se trateaza semintele de pepene verde cu dispret, prin proprietatile lor utile nu sunt in niciun fel inferioare semintelor de dovleac. Semintele de pepene verde, zdrobite si amestecate cu lapte in proportie de 1:10, ne ajuta perfect sa scapam de parazitii din corpul nostru. De asemenea, un astfel de medicament natural este utilizat in tratamentul pacientilor cu icter, hidropiza, ca agent antiinflamator.

Citeste si articolul :   Beneficiile ceaiului verde pentru pierderea in greutate

Semintele de pepene verde contin si ulei gras. Expertii considera ca proprietatile sale medicinale nu sunt in niciun fel inferioare migdalelor, iar in gust – maslinele. Semintele de pepene verde sunt adesea adaugate la alte feluri de mancare, in Africa de Vest, de exemplu, sunt puse in supe. Iar in China, semintele de pepene verde se vand prajite, cu diverse condimente si concureaza cu semintele de floarea-soarelui.

Semintele de pepene verde sunt folosite si in scopuri cosmetice. De exemplu, o masca de seminte de pepene verde este perfecta pentru a va face pielea moale si neteda. Pentru aceasta, semintele sunt zdrobite si amestecate cu apa pana se formeaza o pasta. Masca se aplica pe fata timp de 15-20 de minute, apoi se spala cu apa.

Retete de pepene verde

De asemenea, puteti gati o multime de feluri de mancare din pepene verde . De exemplu, fructe confiate. Ingrediente: 2 kg coji de pepene verde, 700 g zahar, 1 litru apa, 100 g zahar pudra. Cojile de pepene trebuie curatate si taiate in bucati, apoi inmuiate in sirop de zahar 70%. Amestecul trebuie gatit pana cand crustele devin transparente, dupa care sunt puse pe o sita, siropul trebuie sa se scurga. Apoi, cojile trebuie uscate la temperatura camerei timp de 12 pana la 24 de ore. Presarati fructele confiate cu zahar pentru glazura si puneti-le in borcane cu capace sigilate.

Dulceata facuta din coji de pepene verde este, de asemenea, foarte delicioasa.

Ingrediente: coji de pepene verde, acid citric (3 g la 1 kg de coji), vanilina – 1 g; sirop: 1,9 kg zahar pe litru de apa. Crustele taiate curatate trebuie coborate timp de 5 minute in apa fierbinte cu acid citric, apoi transferate in apa rece. Apoi, crustele sunt amestecate cu sirop, fierte pana se lumineaza. Apoi, trebuie sa le lasati sa se stabileasca si sa fiarba. Se lasa 6-8 ore si se fierbe din nou, adaugand acid citric, si se lasa sa fiarba din nou. Apoi gatiti dulceata pana se inmoaie cojile, adaugati vanilina.

Citeste si articolul :   Motive surprinzatoare pentru a dormi mai mult

Puteti, de asemenea, sa murati pepenele verde. Pentru a face acest lucru, veti avea nevoie de: saramura: sare, apa (2 linguri la 1 litru); 1 kg de pepene verde la 1 litru de saramura. Pepenii verzi spalati trebuie introdusi intr-un recipient, umpluti cu saramura si lasati 30-40 de zile intr-un loc racoros. Saramura trebuie pastrata la temperatura camerei timp de 1-2 zile.

Si, in sfarsit, o reteta pentru un cocktail de pepene verde si mango. Ingrediente: 500 g de pepene verde, 1 mango, 750 ml suc de portocale, gheata. Taiati pepenele fara seminte si pulpa de mango in cuburi si lasati-le la congelator 2 ore. Apoi mixati fructele intr-un blender (sau mixer) cu suc de portocale. Se toarna bautura intr-un recipient, se adauga gheata si se serveste.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.