Cinci beneficii pentru sanatate ale ceaiului despre care nu stiai

Ceaiul este o bautura foarte populara in tara noastra. Unii oameni il  beau mult mai mult decat apa obisnuita, mai ales cand afara este foarte frig. Si acest lucru nu este surprinzator. La urma urmei, ceaiul incalzeste si calmeaza perfect, dar, in plus, are multe beneficii pentru sanatate.

Ceaiul este bogat in antioxidanti

Toate tipurile de ceai   sunt bogate in antioxidanti, care sunt foarte importanti pentru organismul nostru. Aceste componente biologic active previn dezvoltarea multor boli periculoase, inclusiv cancerul. Pentru a pastra maximum de antioxidanti din ceai, acesta trebuie preparat corespunzator, alegand temperatura apei pentru fiecare tip de frunza de ceai.

Reduce riscul de a dezvolta boli de inima

Consumul regulat de ceaiuri verzi si negre scade tensiunea arteriala si lipoproteinele cu densitate scazuta (colesterolul „rau”). Aceste proprietati ale ceaiului reduc riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare, care pretind din ce in ce mai multe vieti in fiecare an.

Imbunatateste functia creierului

Datorita continutului lor ridicat de cofeina, antioxidanti si un aminoacid numit L-teanina, unele tipuri de ceai imbunatatesc functia creierului. Acestea cresc concentrarea, intaresc memoria si reduc riscul de boli neurodegenerative precum dementa si boala Alzheimer.

Ajuta la pierderea in greutate

O alta proprietate utila a cofeinei, care este continuta in ceai, este cresterea consumului de energie si cresterea arderii grasimilor. Ambele sunt importante pentru pierderea in greutate. Dar nu pune prea multe sperante pe ceai. Poate fi un bun ajutor pentru pierderea in greutate, dar numai daca urmati o dieta sanatoasa si faceti exercitii in mod regulat.

Citeste si articolul :   Medicul Virgil Musta: Cum te tratezi acasa daca ai o forma usoara de COVID

Reduce riscul de a dezvolta diabet

Compusii fenolici din ceai au fost legati de un risc redus de diabet de tip 2. Totusi, ca si in cazul slabirii, prevenirea diabetului presupune nu numai sa bei ceai, ci si sa ai grija de alimentatie, nivel de stres si activitate fizica.

Autor