Cum sa va protejati de efectele nocive ale razelor UV

Caldura si soarele sunt principalele motive pentru care majoritatea oamenilor iubesc vara. Petrecerea timpului la soare este cu siguranta placuta, dar supraexpunerea la razele soarelui afecteaza negativ starea pielii, provocand nu numai arsuri, ci si cancer.

Dermatologul de la Colegiul de Medicina Herbert Wertheim (Florida, SUA) Mercedes Florez-White a spus cum sa te protejezi de efectele nocive ale razelor ultraviolete si sa previi dezvoltarea cancerului de piele.

Din fericire, exista multe modalitati prin care ne putem proteja si minimiza riscul de cancer de piele. Chiar si ceva la fel de simplu ca si cautarea umbrei ori de cate ori este posibil poate contribui la prevenirea cancerului.

Publicitate

Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa va bucurati de zilele de vara fara a va risca sanatatea.

-De la 10:00 la 16:00, incercati sa stati la umbra sau in interior. In aceste ore, razele soarelui sunt cele mai intense si periculoase, de aceea nu este recomandat sa te plimbi sub ele.

-Folositi intotdeauna protectie solara, chiar si in zilele innorate. O crema solara impermeabila cu spectru larg cu SPF 30 poate fi utilizata in fiecare zi, in timp ce produsele cu SPF 50 sau mai mare sunt folosite cel mai bine in timpul activitatilor in aer liber. Daca va aflati pe lac sau pe mare, nu uitati sa aplicati din nou crema la fiecare doua ore dupa inot. Persoanele cu pielea sensibila si copiii ar trebui sa utilizeze produse de protectie solara minerala (fizica).

-Purtati imbracaminte potrivita pentru vreme calda si insorita. De exemplu, camasi cu maneca lunga si pantaloni usori, largi. De asemenea, purtati o palarie.

-Nu uitati ochelarii de soare, pentru ca si ochii dvs. au nevoie de protectie solara. Alegeti ochelari care blocheaza 100% din razele UVA si UVB.

Publicitate

Autor