Alerta METEO. Se schimba iar vremea. Meteorologii anunta cod galben si portocaliu

Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi atentionari de cod galben si portocaliu. Potrivit meteorologilor, vremea se schimba in urmatoarele ore.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de caldura, disconfort termic ridicat si canicula

Publicitate

Interval de valabilitate: 15 si 16 iulie

Zone afectate: Oltenia, Muntenia, Moldova, vestul Dobrogei, local Transilvania

In sudul, estul si centrul tarii, valul de caldura va persista si local va fi canicula, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a teritoriului pe parcursul zilei de joi (15 iulie), iar vineri (16 iulie), mai ales in regiunile extracarpatice.

Nota: in aceste regiuni vremea se va mentine caniculara pana la sfarsitul saptamanii.

MESAJ 2

AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 iulie, ora 14:00 – 16 iulie, ora 23:00 Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata Zone afectate: Banat, Crisana, Maramures, local Transilvania si vestul Olteniei.

In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si pe alocuri grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…40 l/mp.

Citeste si articolul :   Averizare METEO. Cod galben de vant puternic

Nota: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse si in restul zonei montane.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica deosebit de accentuata Interval de valabilitate: 15 iulie, ora 16:00 – 16 iulie, ora 06:00

Zone afectate: conform textului si hartii

In judetele Timis, Arad, Bihor, Salaj, Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud, Cluj, Hunedoara, Caras- Severin, precum si in zona montana a judetului Alba vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata. Vor fi vijelii puternice, intensificari ale vantului cu rafale de peste 80…90 km/h, grindina si frecvente descarcari electrice. Vor fi averse torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 35…50 l/mp si izolat 70…80 l/mp.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.