Medic roman: Ce vreti, frati si surori romani, va vreti drepturile inapoi?

Medicul Gabriel Diaconu a postat un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, pentru cei care, in prima zi de relaxare, au protestat in Piata Victoriei.

“In ziua cand ar fi meritat sa ne oprim putin, sa contemplam suferinta, eforturile supra-omenesti facute de o tara intreaga, prin privatiuni si strans din dinti,

Intr-o zi care ar fi trebuit sa fie sobra, atenta si empatica la continua lupta a medicilor, chiar si la ora la care scriu, pentru a salva vietilor celor peste 200 de oameni aflati in terapie intensiva (printre care si IPS Pimen, ca sa fim sinceri)

O putime de oameni,

Publicitate

Caci altfel nu le poti spune, fiind antonimi multimii,

S-a gandit ca e un moment bun sa protesteze in Piata Victoriei.

Dreptul de-a protesta este sfant, garantat de insasi fundamentul democratiei. O cenzura a majoritatii n-ar putea, vreodata, conveni nimanui.

Si-as fi scris in cu totul alta cheie daca toti acesti oameni, astazi, ar fi facut ce-au facut altii – in Isrel spre exemplu – care au aratat ca inteleg povara pandemica, si-au stat la distanta unii de altii in timp ce-si strigau of-ul. Dar nu.

Citeste si articolul :   Medic roman, despre pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva: "Acolo se va petrece catastrofa zilelor noastre. Mai rau decat Lombardia"

Astazi Romania tine sa arate ca seamana cu alte tari prin aceea ca este aidoma vulnerabila propagandei, dezinformarii, teoriei conspiratiei si negationismului sanitar.

Ce vreti, frati si surori romani, va vreti drepturile inapoi?

Locul sub soare si la masa conversatiei despre cum vaccinurile sunt Satana, copiii sunt de fapt injectati cu plumb ori mercur si cabala mondiala vine sa va fure pruncii, iar conspiratia occidentala ne-a transformat in colonie?

Inteleg ca n-aveti rusine de 18 milioane de romani care au ales sa faca front comun cu medicii in tot ce inseamna efortul anti-pandemic,

Inteleg ca multi n-aveti rusine nici macar in numele parintilor vostri care – sansele sunt – au fost mai intelepti decat voi, mai rabdatori si mai stoici,

Publicitate

Dar poate, doar POATE, veti avea rusine de copii, de cei care vin in urma voastra.

Din toate datele pe care le avem, inclusiv in Romania, populatia pediatrica nu este scutita de pericol in fata coronavirusului. Si, la acest moment, gandurile noastre, ale medicilor, se indreapta febril asupra tuturor lucrurilor pe care inca nu le-am aflat despre acest patogen, pentru ca viata nu ne da o a doua sansa,

Citeste si articolul :   Avocatul Poporului a facut anuntul: “Acest lucru este neconstitutional si nelegal"

Asa cum pare ca va da voua, din nou si din nou, marea sansa de-a fi neghina din grau, doar pentru o bruma de vizibilitate.

Am scris-o, si-am s-o scriu din nou acum, sa ramana marturie. Daca invingem, va fi pentru ca toti am invins. Daca pierdem, va fi pentru ca ne lasam influentati de-o mana de oameni cu talanga, iresponsabili si infometati de bruma de arginti care le justifica actiunile.

Mi-am pastrat moderatia in aceste luni, si am de gand sa raman moderat. Dar nu sovaielnic in pozitia pe care am luat-o, si pe care mi-o asum. Aceea ca, daca am o boala, am sa intreb un doctor, nu un protestatar. Si daca tara trece printr-o criza sanitara, n-am sa ma duc la politician, cat la specialist. Iar daca fraiele pandemice e sa ramana in maini hotarate, macar vom avea o sansa. Macar ca, astazi, niste natafleti au profitat de ea.

Nu de-aia au murit oameni. Nu de-aia au murit cadre medicale. Si nu de-aia atata amar de romani au ramas fara munca, iar altii ii vezi cum isi cumpanesc banutii, pentru o astfel de manifestare.

Citeste si articolul :   Primarul in functie al Brasovului, George Scripcaru, sub control judiciar pentru santaj

Dispret, ii spun. Si nesabuinta.

Dar daca, si cand, vreunul se va imbolnavi, ori va avea nevoie de tratament, de ajutor medical de urgenta, unde-o sa mergeti atunci? Cu fata spre Est?”, a scris medicul pe Facebook

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.